Weekend handelsvolumes van BTC-USD bereikt dieptepunt in 2023

Bij het aanbreken van het derde kwartaal van 2023 is er een opvallende trend zichtbaar in de cryptomarkten: de handelsvolumes van BTC-USD in het weekend zijn gedaald naar het laagste niveau sinds 2012. Het gaat om de handel in 'native units', in dit geval de Amerikaanse dollar. Stablecoins tellen niet mee.

Dit fenomeen, dat sinds begin dit jaar aan de gang is, is ongebruikelijk en vormt een sterke breuk met eerdere patronen. De handelsvolumes tijdens weekenden stonden historisch bekend als momenten van hogere volatiliteit, met meer retailhandelaren die actief deelnamen aan de markten. Nu lijkt dit echter te veranderen.

Een van de mogelijke verklaringen voor deze trend is dat de grotere markt voor cryptocurrencies steeds meer gereguleerd en geïnstitutionaliseerd wordt. Daardoor kan de handelsactiviteit meer verdeeld worden over traditionele werkdagen, waardoor het weekendvolume afneemt.

Wat betekent dit voor de markt? Minder volume betekent over het algemeen minder liquiditeit, wat kan leiden tot grotere prijsschommelingen. Dit kan zowel een kans als een risico vormen voor beleggers, afhankelijk van hun beleggingsstrategie en risicotolerantie.

Het blijft afwachten of deze trend zich zal voortzetten. Hoewel de markt zich steeds verder professionaliseert, blijft de cryptowereld een uitzonderlijk volatiele en snel veranderende omgeving. Beleggers en handelaren zullen dit zeker in de gaten houden, aangezien het de potentiële dynamiek van de BTC-USD-markt aanzienlijk kan veranderen.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te speculeren over de oorzaken en gevolgen van deze trend, is het belangrijk om te benadrukken dat de cryptomarkt nog steeds relatief jong is en onderhevig is aan snelle veranderingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...