Weekly Outlook: Welke Crypto Gaat Stijgen Bij Range BTC, ETH, SOL

bitcoin bullish

De Bitcoin koers is de afgelopen week geconsolideerd in de range tussen $38.000 en $49.000, waardoor investeerders mogelijk minder snel zullen verkopen. Dit geeft de mogelijkheid voor altcoins om deze week verder te klimmen.

In dit artikel kijken we naar de Bitcoin koers en de invloed van deze consolidatie op altcoins zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL).

Bitcoin Koers Consolideert Na Positief Nieuws Spot Bitcoin ETF

De Bitcoin koers steeg dit weekend verder, mogelijk als gevolg van positieve resultaten van de spot Bitcoin ETF in de afgelopen week. Zo deelde Bloomberg analist James Seyffart op vrijdag 26 januari dat de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock al meer dan $2 miljard aan AUM of Assets Under Management heeft.

Een andere crypto analist van Bloomberg, Eric Balchunas, die zich specialiseert in de ETF’s, voorspelde dat de Charles Schwab Corporation met $8,5 biljoen aan assets, ook mee kan gaan doen aan de crypto ETF race.

Bitcoin zag rond het niveau van $40.000 meer koopdruk, waardoor deze met zo’n + $2.000 is gestegen in de afgelopen paar dagen. Het feit dat de Bitcoin koers niet verder onder de $40.000 is gedaald is mogelijk een teken dat Bitcoin in een range tussen $38k en $49k aan het consolideren is.

Als gevolg zijn altcoins de afgelopen dagen ook gestegen, waaronder Solana (SOL) met bijna +10%, Avalanche (AVAX) met +12% en Sui (SUI) met bijna +37% in de afgelopen 7 dagen.

Ethereum (ETH) doet het echter minder goed en is de afgelopen week met bijna -7% gedaald in koers.

Bitcoin Koers Verwachting – Wat Gaat Bitcoin Doen Deze Week en Welke Crypto Gaat Stijgen?

De Bitcoin koers probeerde gisteren boven zijn 30-daagse moving average (geel) bij de $42.900 te breken, maar bereikte hier een plafond. Hierdoor is Bitcoin vandaag met zo’n -0,9% gedaald richting de $42.234 en zou het mogelijk vandaag of morgen de resistance van $42.900 weer kunnen testen voor een mogelijke break-out.

Als Bitcoin erin slaagt om door de $42.900 te breken, zou de Bitcoin koers weer in een hogere zone kunnen komen, waarbij het tot zoveel als $49.000 waard kan worden. De $49k is de piek van de huidige range en het hoogtepunt van Bitcoin in ruim 2 jaar.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

De neutrale Relative Strength index (RSI) van Bitcoin bij de 50, geeft de crypto potentie om de komende dagen door de $42.900 te breken en bloot te stellen aan hogere niveaus. Bitcoin zou in een bullish scenario de week kunnen eindigen rond de $45.000.

Mocht Bitcoin verder dalen, dan zou BTC bij de $40.000 ondersteuning kunnen krijgen om verdere dalingen af te remmen.

Ethereum (ETH) en Solana (SOL)

Ethereum heeft momenteel te maken met een bearish divergentie, waardoor de altcoin flink is gedaald in de afgelopen week. Toch wordt er voorspeld dat ETH binnenkort een bounce kan maken op de support van $2.100 zolang dit niveau wordt behouden.

De Ethereum koers zou deze week tot $2.100 kunnen dalen en zo hoog als $2.500 kunnen gaan.

Solana ligt momenteel boven haar moving averages en als deze sterke positie kan worden behouden, kan SOL deze week verder stijgen. Zo kan Solana mogelijk 100 euro worden deze week als de altcoin haar momentum vast weet te houden.

Alternatieve Altcoins Die Profiteren van Range Bitcoin

Naast SOL, AVAX en SUI zijn er nog meer altcoins die profiteren van de prestatie van de Bitcoin koers en binnenkort nog meer waard kunnen worden. Hieronder vallen ook kleine veelbelovende cryptomunten die nog niet gelanceerd zijn op exchanges.

Deze altcoins profiteren van het positievere sentiment van de crypto markt door bijvoorbeeld nog sneller geld op te halen in de presale waarin ze hun native tokens aanbieden. Deze projecten hebben bovendien sterke fundamentals die ze veel potentie geeft om binnenkort te stijgen in waarde.

Laten we daarom kijken naar 2 van deze veelbelovende projecten.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix is een project dat mogelijk een sterke correlatie heeft met de Bitcoin koers, omdat dit project gebruikt kan worden om via de cloud Bitcoins te minen. Dit betekent dat terwijl Bitcoin stijgt, BTC.MTX, de native token van het project, mogelijk nog meer gewild zal zijn onder investeerders.

Het crypto mining protocol beidt gebruikers de mogelijkheid om hun BTC.MTX tokens te staken, waarmee ze passief extra tokens verdienen en de mogelijkheid krijgen om BTC te minen. Hoe meer tokens je gebruikt voor staking, hoe meer hash power je elke keer krijgt.

Bitcoin Minetrix heeft in zijn presale al meer dan $9,7 miljoen opgehaald en zal binnenkort de $10 miljoen aantikken. Door nu te investeren in BTCMTX voor $0,0131 per token, kun je kiezen om deze direct te staken en alvast beloningen te verdienen voordat de token wordt gelanceerd en kan stijgen in waarde.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

De verwachting is dat Ethereum de komende weken een comeback zal gaan maken, waardoor andere coins op de Ethereum blockchain een boost kunnen krijgen. Hieronder valt ook de nieuwe meme coin, Sponge V2, opvolger van Sponge die in 2023 voor rendementen zo hoog als x100 heeft gezorgd.

Sponge V2 markeert een nieuw tijdperk voor de Sponge community en zal gelanceerd worden, terwijl het team werkt aan een nieuwe Play-to-Earn game voor de community. Deze crypto game kan zorgen voor nog meer bekendheid en biedt de mogelijkheid voor Sponge V2 om viraal te gaan.

Sponge V2 kan tijdelijk exclusief worden vrijgespeeld door Sponge (V1) te staken via de officiële website, sponge.vip. Door dit te doen verdien je passief Sponge V2 tokens, die binnenkort pas gelanceerd zullen worden op exchanges en naar verwachting nog harder kunnen exploderen dan Sponge (V1).

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

  By Bart Klammer

  Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de blockchain sector steeds uitgebreider en ingewikkelder wordt, heeft Bart als doel om een betrouwbare bron te zijn voor het laatste nieuws over de blockchain en cryptocurrency.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer