Weer heeft een mini-miner geluk: $160.000 aan bitcoin binnengehengeld

Een bitcoin miner met extreem veel geluk verdiende vandaag meer dan 6,25 bitcoin plus 0,069 bitcoin aan transactiekosten. De onbekende geluksvogel maakte block nummer 803.821, helemaal in z'n eentje.

Solo-mining

De miner sloot zijn rig aan op de mining pool genaamd Solo CKpool. In de blockchain is te zien dat de blockbeloning van ongeveer $160.000 naar het adres bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6 is gestuurd. CKpool heeft 2% aan kosten ingehouden.

Con Kolivas, de man achter Solo CKpool, feliciteert de winnaar op X. Hij suggereert dat de miner gebruikt maakt van een rekenkracht van ongeveer 1 PH/s (petahash per seconde). Dat komt neer op de hashrate van ongeveer tien Antminer S17 mining rigs.

Doorgaans is de kans op succes met deze miners erg klein. Daarom sluiten veel individuele miners zich aan op mining pools waar rekenkracht en ook de vergoedingen worden gebundeld met anderen.

Deze geluksvogel deed dat niet en via de solo-mining pool verdient hij nu in z'n eentje het volledige bedrag van $160.000.

Bij de huidige moeilijkheidsgraad van bitcoin mining staat dicht bij de recordhoogte van 52,39 biljoen. "Het zou een miner van deze grootte gemiddeld slechts eens in de 7 jaar lukken om een solo-block te maken", zo schrijft Kolivas.

Het is niet volledig uniek. Het gebeurt eens in de één/twee maanden dat een block wordt gemaakt door een solo-miner van CKpool. Dit jaar gebeurde het al tien keer, volgens BTC.com. Sinds het begin van bitcoin waren dat er 277.

Vroeger was het allemaal nog anders. In de begindagen van bitcoin, toen de totale rekenkracht nog een stuk lager was, was het heel normaal om in je eentje te minen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining