‘Wereldwijde cryptoregels gebaseerd op documenten van FSB en IMF’

Tijdens de recente G20-bijeenkomst in India is aangekondigd dat er een nieuw 'synthese-document' komt dat gezamenlijk wordt geproduceerd door het International Monetary Fund (IMF) en de Financial Stability Board (FSB). Dit document zal dienen als basis voor toekomstige wereldwijde crypto-regelgeving.

Het synthese-document wordt in september gepresenteerd tijdens het voorzitterschap van India van de G20. Het doel van de bijeenkomst was om te bespreken hoe een wereldwijd gecoördineerd raamwerk voor crypto-regelgeving kan worden opgezet.

India's minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, gaf tijdens een persconferentie aan dat de resultaten van de studie die momenteel wordt uitgevoerd door de FSB, de basis zal vormen voor de discussies over wereldwijde crypto-regelgeving.

Hoewel Canada's centrale bankgouverneur aangaf dat er geen "regulatory seal of approval" moet worden gegeven aan crypto-assets zonder een goed doordachte aanpak en implementatiekader, zijn er wel wijzigingen in perceptie over crypto-assets door de G20-landen, volgens India's centrale bankgouverneur, Shaktikanta Das.

Das voegde toe dat er nu een brede acceptatie is van de risico's die gepaard gaan met crypto-assets, wat aangeeft dat er mogelijkheden zijn voor toekomstige wereldwijde crypto-regelgeving. De Wereldbank stelde voor om de standpunten van alle ontwikkelingslanden op te nemen in een dergelijk beleidskader.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIMF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...