Amerikaanse staat Louisiana erkent Bitcoin en Satoshi in officieel statement

De Amerikaanse staat Louisiana prijs Bitcoin en complimenteert ook bedenker Satoshi Nakamoto in een officiële resolutie. Verder wordt specifiek besproken dat bitcoin goud kan vervangen als veilige haven.

Buiten dat het gaaf is dat overheden het belang en de kwaliteiten van bitcoin erkennen, begint hiermee een overheidsverbod op bitcoin ook steeds onwaarschijnlijker te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Louisiana prijst bitcoin voor bereiken market cap $1 biljoen

Vrijdag kwam ineens het officiële statement van de staat Louisiana naar buiten. “We prijzen bitcoin dat als eerste gedecentraliseerde asset een market cap van $1 biljoen behaalde en moedigen de staat en lokale overheden aan om na te denken over hoe het gebruik van deze technologie hen kan helpen.

Het statement legt de focus op bitcoin, maar maakt ook een verwijzing naar een lokale community-munt, die onderdeel zou kunnen zijn van de motivatie van de wetgever om dit stuk te publiceren.

Het lijkt erop dat men in Amerika op overheidsniveau steeds meer de voorkeur aan bitcoin geeft, ten opzichte van een digitale dollar. In principe matchen de principes van bitcoin ook veel meer met die van de Amerikanen dan een digitale munt waarmee de overheid totale financiële controle krijgt.

Ook Satoshi krijgt de complimenten

“Het huis van afgevaardigden van de wetgevende macht van Louisiana prijzen hierbij Satoshi Nakamoto voor zijn bijdrage aan de economische veiligheid.” Met deze lofrede voor Satoshi pakt de wetgever terug op het feit dat bitcoin zich volgens hen heeft bewezen als een cruciaal middel voor bedrijven en mensen over de hele wereld om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

“Bitcoin heeft de potentie om goud te vervangen als monetaire reserve-asset, aangezien bitcoin is gemaximeerd op 21 miljoen eenheden.” Dit is een narratief dat wij als echte bitcoiners natuurlijk al vaker hebben gehoord, maar om het van de wetgevende macht te horen maakt het extra bijzonder.

De race tussen Amerikaanse staten om bitcoin te omarmen lijkt begonnen. Steeds meer mensen die bitcoin in den beginne niet serieus namen moeten erkennen dat het erop lijkt dat bitcoin niet meer weggaat en waarschijnlijk alleen nog maar groter zal worden. In twaalf jaar tijd naar een totale marktomvang van $1 biljoen, dat belooft wat voor de komende twaalf jaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....