Wetsvoorstel in New York moet einde maken aan bitcoin mining

Het zou zomaar kunnen zijn dat bitcoin mining wordt verboden in New York. Later vandaag stemt de State Assembly over wetsvoorstel A7389C. Als de bill wordt goedgekeurd, zou New York de eerste staat worden die cryptomining in de Verenigde Staten verbiedt.

Wetsvoorstel

Staatswetgevers, onder leiding van raadslid Anna Kelles, willen vanuit het oogpunt van het milieu een einde maken aan bitcoin miners. Het wetsvoorstel “stelt een moratorium in voor cryptominers die gebruik maken van proof-of-work om blockchaintransacties te valideren.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miners gebruiken veel elektriciteit. De computers in de datacentra vreten energie in de strijd om als eerste het eerstvolgende block aan de blockchain te mogen toevoegen. Ze krijgen hiervoor namelijk een vergoeding: een subsidie van 6,25 BTC én de som van de transactiekosten uit het desbetreffende block.

Wetsvoorstel in New York moet einde maken aan bitcoin mining

Enkele politici willen dat alle doelstellingen uit de statuten van het Climate Leadership and Community Protection (CLCPA) worden behaald. Ze wil dat alle “mining locaties worden onderworpen aan een een volledige environmental impact statement review.”

Het wetsvoorstel heeft veel tegenwind gekregen vanuit de miners uit de staat. Een van belangenorganisaties, de Bitcoin Advocacy Group, roept de cryptocommunity op om zich tegen het juridische voorstel te verzetten.

New York staat er sowieso al niet goed voor in de bitcoin community. Het regelsysteem genaamd BitLicense heeft al veel bedrijven uit de staat weggejaagd.

“Milieukwestie”

De leden van de vergadering erkennen dat er iets krachtigs achter het idee van “de blockchain als innovatieve technologie” zit. Echter vinden enkelen van hen de “milieukwestie” belangrijker.

“We moeten geen stappen achteruit zetten wat betreft wettelijke verplichting. We moeten de rampzalige gevolgen voor de inwoners van New York voorkomen.”

Als de wetgeving wordt goedgekeurd in de staat New York, zou dit een precedent scheppen voor cryptomining in andere staten van de Verenigde Staten. Het is immers onderwerp van gesprek op veel meer plekken in Amerika.

Toch zijn er ook staten waar bitcoin mining openlijk wordt omarmt, zoals in Texas.

Ook kun je veel twijfels stellen bij de claims dat bitcoin mining slecht is voor het milieu.

  • Ja: het gebruikt veel elektriciteit. 
  • Nee: dit staat niet per definitie gelijk aan een achteruitgang van onze planeet.

Lees hierover onderstaande longroad, met daarin een hele reeks feiten en fabels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining