Grootste bitcoin mining pool van de wereld gaat kosten in rekening brengen

Bitcoin mining pool Foundry gaat later deze maand de gratis diensten voor zijn klanten schrappen.

Mining pool Foundry

Foundry is de grootste mining pool van de wereld. Ze richten zich voornamelijk op de Verenigde Staten en het behoort toe tot het crypto-imperium van Barry Silbert. Moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) zit echter in zwaar weer.

Het besluit om vergoedingen in rekening te brengen heeft hier waarschijnlijk mee te maken. Het paraplubedrijf kwam in liquiditeitsproblemen na slecht beleid bij cryptolender Genesis.

Sinds 2019 konden klanten gratis gebruik maken van de service van Foundry. Mede hierdoor kreeg het 34% van alle rekenkracht in handen. Het is lang geleden dat een mining pool een dermate grote punt van de taart had.

Grootste bitcoin mining pool van de wereld gaat kosten in rekening brengen

Einde gratis diensten

Volgens Bloomberg stopt Foundry nu met de gratis diensten. Ze gaan kosten in rekening brengen die zijn gebaseerd op verschillende niveaus, afhankelijk van de rekenkracht die een bedrijf inlegt.

Het in New York gevestigde bedrijf heeft het inmiddels ook met haar klanten gecommuniceerd. De toeslagen gaan van kracht tussen 19 april en 22 april.

De fees worden elk kwartaal opnieuw berekend, op basis van de gemiddelde hashrate van het voorgaande kwartaal.

“Naarmate de Foundry USA Pool blijft groeien, implementeren we gedifferentieerde vergoedingen waarmee we onze functieset verder kunnen uitbreiden en kunnen blijven werken binnen ons FPPS [Full Pay Per Share] uitbetalingsmodel,”

In 2022 rapporteerde de Digital Currency Group een verliest van $1,1 miljard. De inkomsten uit Foundry zouden dit in 2023 weer deels recht kunnen trekken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining