Deze whale kocht in één week voor $241 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Grayscale kocht deze week 15.114 Bitcoin voor haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Tegen de huidige prijs gaat het om een totaal van 241 miljoen dollar.

Alleen afgelopen donderdag is er al voor 115 miljoen dollar aan BTC gekocht. De dagkoers opende toen met $15.701 om bijna 600 dollar hoger later op de dag te sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale, een gulzige jongen

Vermogenbeheerder Grayscale is een grote jongen in de Bitcoin wereld en één van de meeste gretige kopers van verse BTC.

Het Bitcoin trust GBTC is in 2013 opgericht heeft maar liefst 506.000 Bitcoin in beheer, een bedrag van 8,2 miljard dollar. Daarmee hebben ze bijna 2,3% van de totale marktwaarde van Bitcoin in handen.

Van de 506.000 zit 481.711 Bitcoin in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Beleggers kunnen een aandeel in dit trust kopen. Het voordeel is: ze profiteren mee van de prijsbewegingen van de cryptomunt.

Maar ze hoeven niet zelf bitcoin te kopen of zelf te beheren. Daar is blijkbaar (vooral in de VS) een markt voor, want het fonds maakt een snelle groei door. De ticker van het trust staat ‘gewoon’ tussen Tesla en Amazon bij populaire beleggingsapps.

Naar verluidt zijn vooral jongeren gecharmeerd van deze manier van beleggen. Ook omdat je vrij gemakkelijk kunt in – en uitstappen. Het appelleert aan gebruiksgemak en flexibiliteit.

Beursgenoteerde bedrijven

De site Bitcointreasuries.org houdt bij hoeveel BTC beursgenoteerde bedrijven bezitten. Gezamenlijk bezit deze waaier aan bedrijven 3,88% van de huidige voorraad. Grayscale is goed voor 2,29% van de voorraad, waarmee haar invloed op deze lijst groot is.

Op die lijst staan bekend en minder bekend namen zoals MicroStrategy, Square, Galaxy Digital, Coinshares en Hut 8. Maar ook enkele Initial Coin Offerings zoals EOS en Tezos zitten nog op een zak met Bitcoin, respectievelijk 140.000 BTC en 24.808 BTC.

Lees meer over:
Grayscaleinvesteringen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...