Whale dumpt $59.15 mln crypto op Binance – crypto crash onderweg?

759 totale weergaven
De eenvoudige uitleg achter de Bitcoin daling onder $50K
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Nieuws dat een crypto whale voor maar liefst $ 59,15 miljoen aan crypto overmaakte naar de Binance exchange leidde al snel tot de nodige zorgen binnen de crypto community. Is dit het eerste signaal dat er een crypto crash onderweg is?

Nu de crypto markt is begonnen aan een periode van consolidatie wordt er ook meteen volop gespeculeerd over de nabije toekomst van de crypto koersen. Nieuws dat een crypto whale voor maar liefst $ 59,15 miljoen aan crypto heeft overgemaakt naar de Binance exchange heeft nu geleid tot de nodige zorgen.

Wat betekent deze actie en gaat de crypto markt daadwerkelijk een crypto crash ervaren?

Crypto whale maakt $ 59,15 miljoen aan crypto over naar Binance

Volgens data van OnchainDataNerd maakte de crypto whale Ceffu recentelijk voor $ 59,145 miljoen aan crypto over naar de Binance exchange. Hierin maakte die onder andere 33,11 miljoen USDT over en 8.488 ETH.

De speculatie is nu dat deze crypto whale actie ondernam in anticipatie op de aankomende uitspraak van Jerome Powell, het hoofd van de FED.

Dit is dan ook de reden dat deze actie negatief werd ontvangen binnen de crypto markt, en dat er nu zorgen zijn over een mogelijke crypto crash.

Deze zorgen werden verder vergroot toen duidelijk werd dat een aantal van de grootste crypto’s begonnen te tuimelen, en de rest van de markt ook een aanzienlijke daling doormaakte. Over de afgelopen 24 uur daalde de market cap van de gehele crypto markt met namelijk meer dan 2,05%.

Om te zien of er binnenkort daadwerkelijk een crypto crash kan plaatsvinden, kijken we naar de technische indicatoren van Bitcoin, aangezien Bitcoin nog altijd 56% van de gehele markt in handen heeft.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische analyse Bitcoin koers

De technische indicatoren van Bitcoin lijken voorlopig nog niet te wijzen op een crypto crash maar geven wel aan dat er op de korte termijn een verdere consolidatie kan plaatsvinden. De huidige BTC koers is namelijk minder waard geworden dan zijn 10-daagse EMA.

btc
Bitcoin koers grafiek (24 uur) – bron: CoinMarketCap

De resterende EMA’s zijn echter minder waard dan de huidige BTC koers en ook het MACD-histogram geeft een koopsignaal af. Een teken dat Bitcoin in ieder geval op de langere termijn stijgingen door kan maken.

Ondanks dat de lange termijn er dus nog altijd veelbelovend uitziet voor Bitcoin zijn er meerdere meme coins die op de korte termijn wel grote stijgingen door kunnen maken.

Hieronder gaan we daarom dan ook verder in op een aantal van deze meme coins. De projecten die hieronder worden beschreven hebben zich vooral weten te onderscheiden vanwege hun unieke waardepropositie.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief maakt indruk met eigen Layer 2 blockchain

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt verschenen dat al snel indruk wist te maken op de rest van de crypto wereld. Dit project is er namelijk in geslaagd om zijn eigen Layer 2 blockchain op de markt te brengen. Hiermee vormt het een belangrijk alternatief voor bestaande Layer 1 blockchains zoals Ethereum.

Layer 1 blockchains zoals Ethereum worden helaas steeds langzamer en duurder en daardoor is de lancering van Pepe Unchained ook erg goed getimed. De Layer 2 oplossing van PEPU staat om deze reden dan ook volledig in het teken van hoge transactiesnelheden en lage transactiekosten en vormt daarmee ook een goede launchpad voor nieuwe meme coins.

De Layer 2 oplossing is echter niet het enige waarmee Pepe Unchained zich onderscheidt. Dit project heeft namelijk ook een staking systeem ontwikkeld waar inmiddels al meer dan 1,2 miljard tokens in zijn vastgezet. Dit grote aantal vastgezette tokens is een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de toekomst van dit project.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels ook al meer dan $ 16,7 miljoen weten op te halen en hiermee behoort het tot de beste presales van 2024. PEPU tokens kosten op dit moment $ 0,0099 per stuk, maar deze prijs zal verder gaan stijgen zodra het volgende doel van $ 17 miljoen is behaald. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Crypto All-Stars (STARS) – ontdekt de nieuwe MemeVault die meme coin staking makkelijk maakt

Staking wordt een steeds belangrijker onderdeel van de crypto markt maar toch blijft het nog erg moeilijk of zelfs soms onmogelijk om een groot deel van de bekendste meme coins te staken. Met de introductie van Crypto All-Stars lijkt hier nu echter verandering in aangebracht te kunnen worden.

Crypto All-Stars heeft namelijk een MemeVault ontwikkeld waarin gebruikers bekende meme coins zoals SHIB, PEPE en DOGE kunnen staken. Gebruikers die dit doen zullen in aanmerking komen voor beloningen in de vorm van de native STARS token. Een token die trouwens ook kan worden vastgezet in de MemeVault.

stars

Ondanks dat de MemeVault nog niet live is, zijn gebruikers al wel in staat om hun gekochte STARS tokens te staken in het staking-dashboard van de presale. Zodra de MemeVault vervolgens live gaat kunnen gebruikers hun tokens vastzetten in dit systeem. Op dit moment is er zelfs een APY te verdienen van maar liefst 788%.

De presale van Crypto All-Stars heeft al meer dan $ 1,8 miljoen weten op te halen en komt hierdoor ook steeds dichter in de buurt van zijn volgende doel van $ 2,1 miljoen. STARS tokens kosten op dit moment $ 0,0014769 maar zullen binnenkort ook verder gaan stijgen. STARS tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, FLOKI, SHIB, PEPE, DOGE en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bitcoin koerscrypto crash

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...