Whale haalt 3.193 bitcoin weg bij Coinbase

Een grote entiteit op het bitcoin netwerk heeft ruim 3.193 bitcoin opgenomen op de Coinbase exchange.

Dat is op te maken uit een melding van Whale Alert, een Nederlands bedrijf dat opvallende en grote transacties registreert via een twitterbot.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De transactie uit block 722.223 heeft maandagavond plaatsgevonden en de verzender betaalde het netwerk 6.832 satoshi's om doorgang te vinden. Dat is omgerekend circa 3 dollar.

Als settlement laag bewijst hiermee bitcoin zijn kracht. Het kost slechts om 141 miljoen dollar aan bitcoin naar een andere wallet te verplaatsen.

Dat komt omdat het momenteel niet heel druk is op het netwerk, zo blijkt uit data van mempool.space. De gemiddelde kosten van een transactie in een block zijn momenteel slechts 1 sat per vB.

Er worden regelmatig grote brokken bitcoin over het netwerk verplaatst. Dat kan tal van redenen hebben. Beurzen sturen fondsen van een hot wallet naar cold storage opslag onder het mom van wallet herstructurering.

Maar ook vermogende bitcoiners kunnen hun bezit naar een eigen custodian adres of derde partij sturen om de sleutels veilig te laten opslaan.

Whales zijn on-chain entiteiten met 1.000 bitcoin of meer tot hun beschikking.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...