Whale koopt 132.000 bitcoin in korte tijd

1142 totale weergaven

De bitcoinmarkt is zeer onzeker, maar sommigen zien een kans om tegen de huidige prijzen bij te kopen. Zo ook een nieuwe whale, waarvan de identiteit onbekend is.

Een whale is een entiteit die minstens 1.000 bitcoin kan kopen. Tegen de huidige marktprijs gaat het om een bedrag van 23 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In juli maakt de cryptocommunity melding van deze nieuwe whale op 15 juli en begon toen met inkopen. Op 19 juli is er 15.499 btc gekocht, destijds een bedrag van 345,9 miljoen dollar. Op 20 juli is er nog eens 45.499 btc gekocht, een bedrag van 1,06 miljoen dollar.

Om op 21 juli in een keer 71.879 btc te kopen tegen de lieve som van 1,64 miljard dollar. Dat blijkt uit on-chaingegevens van BitInfoCharts. Naar verluidt gaat het niet om een wallet van een exchange, maar van een onbekend iemand.

Whale koopt 132.000 bitcoin in korte tijd

Opgeteld bezit deze entiteit nu 0,7% van de complete bitcoin voorraad die gedolven is. Het totaal is 132.878 btc, omgerekend bijna 3 miljard dollar. Bitcoin is een zeer liquide asset, aankopen van enkele miljarden dollars doet niet in één keer de prijs stijgen. Wel zorgen dit soort aankopen ervoor dat er minder btc overblijft en de beschikbare voorraad op de markt afneemt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...