MicroStrategy heeft 91.326 bitcoin in kas na nieuwe aankoop

MicroStrategy en Michael Saylor hebben voorlopig nog niet genoeg bitcoin (BTC). MicroStrategy koopt zo’n 262 bitcoin bij voor $15 miljoen.

Sinds 2020 koopt het miljardenbedrijf bitcoin voor in de grote spaarpot. Het bedrijf heeft inmiddels 91.326 BTC in kas. Dat kochten zij in tegen een gemiddelde inkoopprijs van ruim $24.000. De huidige prijs van 1 BTC is 18,835.82USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy heeft op het moment van schrijven voor ruim $5,1 miljard (!) BTC in beheer.

Bitcoin en MicroStrategy

MicroStrategy zet vol in op bitcoin. Het bedrijf is vorig jaar overgestapt op een bitcoin standaard. Dat houdt in: bitcoin is de leidende valuta, niet de dollar of een andere munt. Om toekomstbestendig te zijn wil Saylor zoveel mogelijk BTC verzamelen.

Dat doet het bedrijf op verschillende manieren. Deze aankoop is een relatief kleine, $15 miljoen aan ‘cash’. De kasreserves zitten inmiddels grotendeels in bitcoin, maar dat betekent niet dat het bedrijf is uit geshopt.

Een opvallende manier is de uitgifte van converteerbare obligaties om direct cash om handen te hebben. Vorige maand haalde MicroStrategy ruim $1 miljard op om direct bitcoin mee te kopen. Investeerders krijgen twee keer per jaar rente en aan het einde van de looptijd krijgen ze hun dollars terug.

Met deze constructie profiteert Saylor van de lage rentes en het ‘goedkope’ geld, hij kiest nu voor leningen/schulden om bitcoin te kopen. De investeerders gaan er vanuit dat er over vijf jaar nog voldoende vermogen is om hen terug te betalen. En voorlopig gaat dat Saylor goed af.

Inspiratie

MicroStrategy heeft laten zien hoe je als groot bedrijf aan bitcoin kunt kopen. Je kunt je kasrevers aanspreken, je kunt het bijvoorbeeld accepteren als betaalmiddel of je haalt via handige constructies geld op. Bedrijven als Tesla en Square volgde op kleinere schaal het voorbeeld van Saylor, beide bedrijven zetten op hun eigen manier in op bitcoin.

Tesla kocht voor $1,5 miljard BTC, terwijl Square dat eerder deed met een paar procent van hun reserves. Square verdient ook geld met de verkoop van bitcoin. Het lijkt een kwestie van tijd tot meer bedrijven het voorbeeld gaan volgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...