Whales blijven inkopen en bezitten samen 11,5 miljoen bitcoin

Uit een recente analyse van Santiment blijkt dat er op dit moment 15.870 adressen zijn die tenminste 100 bitcoin bezitten. Bij elkaar bezitten deze whales 11,5 miljoen bitcoin; waarmee zij dus meer dan de helft van de totale omloop van bitcoin (59,2 procent) in hun wallets hebben. Over de afgelopen 12 maanden is de totale hoeveelheid bitcoin die deze entiteiten bezitten met nog eens 27.755 bitcoin gestegen.

Goed voor de bitcoin koers?

Volgens sommige analisten is het inkopen en accumuleren van bitcoin door whales een belangrijk signaal voor de markt. Niet voor niets houden veel on-chain analysebedrijven whales in de gaten om voorspellingen te doen over de toekomst; uiteindelijk is dit 'het grote geld' dat vertrouwen laat zien in de toekomst van bitcoin.

In principe is dit koop- en hodl-gedrag van de whales dus een goed teken voor de bitcoin koers. Als zij geen vertrouwen zouden hebben in de toekomst van bitcoin, dan hadden ze waarschijnlijk al lang al op de verkoopknop gedrukt.

Whales blijven inkopen en bezitten samen 11,5 miljoen bitcoin

Een andere interessante statistiek voor bitcoin is dat de blockchain niet lang geleden voor het eerst de grens van 1 miljard (!) adressen passeerde. Dat betekent overigens niet dat er zoveel adressen zijn die bitcoin bezitten, dit gaat puur om het totale aantal dat ooit aangemaakt is.

In principe zegt dat niet zoveel over de koers, behalve dat de adoptie van het netwerk blijft doorzetten. Het toont dat de activiteit op de bitcoin blockchain niet afsterft en mensen nog steeds regelmatig bijkopen en bitcoin gebruiken; bijvoorbeeld als store of value.

Bullish over bitcoin

Het inkoop- en hodl-gedrag van deze whales vindt plaats op een moment dat veel grote financiële spelers bullish zijn over bitcoin. In de eerste plaats hebben we natuurlijk BlackRock, dat er momenteel alles aan doet om een Spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te brengen.

Verder hebben we de CEO van Unchained gehad, die voor 2025 een minimale bitcoin koers van 105.000 dollar voorspelt, ziet Fundstrat de bitcoin koers nog voor de halving van april 2024 naar 180.000 dollar schieten en denkt Standard Chartered dat de koers in 2023 naar 50.000 dollar gaat en in 2024 zelfs naar 120.000 dollar.

Wat dat betreft gaan er momenteel een hoop positieve voorspellingen rond over bitcoin. Het enige vreemde is misschien dat de koers nog een beetje achter lijkt te blijven. Ondanks al het positieve nieuws en sentiment lukt het de bulls maar niet om de koers definitief over de 30.000 dollar heen te tillen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....