Whales kochten al voor $3 miljard aan bitcoin in 2024

Bitcoin whales

Whales lijken ervoor te kiezen om hun bitcoin-holdings in 2024 agressief uit te breiden. Vanaf het begin van het jaar gemeten kochten zij namelijk al ongeveer 76.000 bitcoin, die tegen de huidige koersen goed zijn voor ongeveer 3 miljard dollar aan vermogen. Opvallend is dat juist de kleinere wallets op dit moment weer een beetje aan het verkopen zijn. Mogelijk omdat ze geschrokken zijn van de koersdalingen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Bitcoin whales stappen in

Bitcoin whales zijn aan het shoppen, zo blijkt uit de data van IntoTheBlock. Wallets met tenminste 1.000 bitcoin kochten in 2024 al voor bijna 3 miljard dollar aan bitcoin in.

Bitcoin whale balance.

Op het moment van schrijven houden whales zelfs het ongelooflijke aantal van 7,8 miljoen bitcoin aan. Die bitcoin zijn goed voor een cumulatieve waarde van 294 miljard dollar.

Zo zijn het dus echt de whales die de dienst uitmaken als het over bitcoin gaat. In ieder geval op dit moment. Dat ze genieten van de koersdips blijkt wel uit het volgende feit: na de koersval naar 38.500 dollar van bitcoin kochten de whales nog eens 10.000 bitcoin op voor 421 miljoen dollar.

Uiteindelijk is bitcoin vanaf dat niveau alweer met 10 procent gestegen.

Niet alleen de whales kopen in

Het zijn overigens niet alleen de whales die op dit moment toeslaan. Ook institutionele partijen als BlackRock en Fidelity kopen met hun ETFs grof in. Mogelijk kan dat er ook voor zorgen dat de data laat zien dat whales op dit moment agressief bitcoin inkopen.

Opvallend is dus dat kleinere wallets verdwijnen, op hetzelfde moment dat de whales juist inkopen. Zijn dit investeerders die hun bitcoin op de blockchain verkopen en mogelijk overstappen op een Spot Bitcoin ETF?

?s=20

We zullen de komende dagen zien of bitcoin het in zich heeft om vanaf hier weer verder te stijgen. Het lijkt erop dat we de bodem inmiddels achter de rug hebben, nadat de koers naar 38.500 dollar daalde.

Maar zeker weten doen we dat soort dingen natuurlijk nooit in deze wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....