Whales kochten sinds eind september voor $1 miljard aan bitcoin

Het lijkt erop dat de whales klaar zijn met de bicoin-winter, want zij accumuleerden sinds 27 september al voor meer dan 1 miljard dollar aan bitcoin. Vanaf eind september kochten deze entiteiten al meer dan 46.173 bitcoin op.

Whales worden wakker

De winterslaap van de whales is hiermee duidelijk ten einde. Overigens kwalificeert iemand als whale als deze persoon 100 tot 10.000 bitcoin bezit. Er kan dus een groot verschil tussen whales zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die ondergrens maakt het niet per se makkelijk om whale te worden, want voor 100 bitcoin heb je op dit moment alsnog ruim 2 miljoen euro nodig.

Nu is deze groep van bitcoin holders dus weer actief op de markt, wat volgens on-chain analyseplatform Santiment een zeldzaamheid is voor de markt in 2022.

De accumulatie van deze groep kan weleens het einde van de bearmarkt betekenen voor bitcoin. Dat zou betekenen dat de koers van 17.600 dollar die we in juni bereikten de absolute bodem van de bearmarkt is.

Recessie is goed voor bitcoin

Er gaan nu voor het eerst ook geluiden rond dat de macro-economische situatie zich voor bitcoin eindelijk de goede kant op beweegt. Waar de renteverhogingen van de Federal Reserve vooral schadelijk waren voor de koers, ziet Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki nu vooral perspectief voor bitcoin.

Het is volgens Kiyosaki namelijk een kwestie van tijd voordat de Federal Reserve drastisch van koers moet wijzigen en juist met renteverlagingen komt om de economie overeind te houden. In dat scenario gaan assets als bitcoin, goud en zilver volgens hem naar de maan.

Kiyosaki geeft aan te verwachten dat de dollar crasht zodra de Federal Reserve de rente laat zakken. Daniel Kostecki van Conotoxia laat aan Forbes weten dat het zelfs bullish is voor bitcoin als de Amerikaanse rente straks piekt rond de 4,7 procent. Kostecki verwacht die piek rond de lente van 2023.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....