Gigawhales slaan 16% meer bitcoin in

De bitcoin koers is sinds de all-time high van november 2021 met 70% gedaald. Dat weerhoudt bepaalde mensen er niet van om nog flink bitcoins in te slaan.

Gigawhales slaan in

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat whales met 100.000 bitcoin of meer op hun naam, nog gulziger worden bij deze prijzen. De afgelopen dertig dagen is de balans van hun wallets met 16% toegenomen. Dit is exclusief exchange wallets overigens. Het zijn er een handjevol, die gigawhales, maar ze hebben nu 776.000 btc onder hun hoede.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om vijf entiteiten die 100.000 bitcoin of meer tot hun beschikking hebben, dat is minstens 2 miljard dollar tegen de huidige marktprijzen. Whales lijken actiever te worden nu de prijs rond de $20.000 schommelt. In juni ligt hun activiteit op het hoogste niveau sinds februari. Volgens de analisten hebben 'deze entiteiten de neiging om te kopen na forse marktcorrecties'.

Ook analysebedrijf Santiment ziet een toename van grotere btc-adressen momenteel. In het segment 10 tot 10.000 btc, wat een vrij ruim bereik is, is het aantal adressen enorm toegenomen.

Dat de koers nog dieper kan in een bearmarkt, laat dit plaatje van Glassnode zien. De correctie sinds november 2021 duurt nu 227 dagen, terwijl eerdere correctieperiodes langer duurden. Ook kenden de bearmarkten van 2014 en 2018 diepere correcties procentueel gezien.

Gigawhales slaan 16% meer bitcoin in

Bitcoin is als asset onderdeel geworden van de macro-omgeving, waar de woorden en daden van de Federal Reserve, de centrale bank van Amerika, zeer zwaar worden gewogen. Momenteel zitten risk on assets zoals aandelen en ook crypto's in de hoek waar de klappen vallen. Beleggers vluchten naar cash, ondanks de heersende inflatie.

Bitcoin is doorgaans wel één van de assets die een kering van een marktcyclus oppikt, maar het is momenteel onduidelijk of de bodem van de markt wel bereikt. De Fed heeft namelijk aangekondigd nog flink in te grijpen om de inflatie tegen te gaan. Dat kan leiden tot verdere correcties van alle risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...