Whales shockeren: $148 miljoen aan Bitcoin en Ether in de verkoop

7517 totale weergaven
bitcoin BTC whale whales

Whales kunnen de markt behoorlijk beïnvloeden met hun koop- en verkoopgedrag. Op maandag was er een bijzondere situatie aan de gang. De Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten haalden voor 129 miljoen dollar aan bitcoin binnen, terwijl invloedrijke whales er juist voor kiezen om hun BTC te verkopen.

Grote whale stuurt $114 miljoen aan bitcoin naar Binance

Op maandag stuurde een grote whale plotseling 1.800 bitcoin, ter waarde van ongeveer 114 miljoen dollar, naar Binance. Dat soort transacties vinden over het algemeen niet plaats om die bitcoin daar vervolgens aan te houden.

De kans is aanwezig dat de whale in kwestie besloot om een deel van zijn bitcoin te liquideren.

“De bitcoin koers begon te dalen nadat de whale zijn bitcoin richting Binance stuurde”, aldus Spot On Chain.

Wat opvalt is dat diezelfde whale van 19 tot 21 juni nog 6.725 bitcoin opnam bij Binance en OKX. Die opnames vonden plaats tegen een koers van 65.000 dollar, terwijl hij de bitcoin nu voor 63.000 dollar in de verkoop gooide.

Dat markeerde de eerste grote bitcoin-accumulatie van de whale in meer dan 1,5 jaar tijd. Na een koersdaling van 4,11% besloot de whale echter om een deel van die bitcin weer terug te sturen naar Binance.

Gigantische winst

Historisch gezien is deze whale een goede handelaar geweest. Tussen 2022 en 2024 wist de whale in kwestie ongeveer 1 miljard dollar aan winst te maken op zijn bitcoin.

Hij wist tijdens de bearmarkt van 2022 ongeveer 41.000 bitcoin te verzamelen tegen een gemiddelde inkoopkoers van 19.000 dollar. Later nam hij zijn winst door 37.000 bitcoin te verkopen op de koers van 46.800 dollar tijdens de bullmarkten van 2023 en 2024.

Voor Ethereum zagen we vergelijkbare activiteiten van whales. Tijdens de vroege uren van maandagmorgen, stuurde de wallet die begint met 0xedo, die gelinkt is aan Abraxas Capital, 42.000 Ethereum naar Bitfinex.

Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van ongeveer 34 miljoen dollar aan Ethereum. Wat dat betreft lijkt het erop dat whales nog niet helemaal gerust zijn op het herstellen van de markt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....