Whales en “slim geld” investeren $ 45 miljoen in Bitcoin: Wat betekent dit voor de BTC koers?

2791 totale weergaven
Whales investeren in Bitcoin

Bitcoin probeert momenteel zijn prijs rond $ 67.000 te stabiliseren na de schommelingen door de week. De recente prijsstijging van BTC komt door grote investeringen in Spot Bitcoin ETF’s en door grote holders, ook wel whales genoemd. Door de huidige stijgende trend kan de Bitcoin koers mogelijk de 9,26% kloof dichten naar zijn hoogste punt ooit van $ 73.750. Is dit dan een goed moment om te investeren?

Belangrijke niveaus voor de Bitcoin koers

De afgelopen drie weken heeft Bitcoin een V-vormig herstel laten zien op de dagelijkse grafiek. De prijs steeg van $ 53.500 naar een wekelijkse piek van $ 67.617, wat neerkomt op een stijging van 26,2%.

In het weekend stond de Bitcoin koers echter onder druk bij de weerstand van $ 67.277, waardoor de prijs licht daalde met 0,45% naar $ 66.868. De marktkapitalisatie blijft op $ 1,319 biljoen.

Als de stijgende trend aanhoudt, kan de Bitcoin koers nog eens 5,6% stijgen voordat het grote weerstand tegenkomt binnen het brede wigpatroon. Dit patroon heeft de Bitcoin koers bewegingen de afgelopen vier maanden geleid. Een uitbraak boven de bovenste trendlijn kan de voortzetting van de huidige stijgende trend betekenen.

bitcoin koers wig patroon

Een uitbraak uit het brede wigpatroon kan een koopgolf veroorzaken, waardoor de Bitcoin koers richting het voorspelde doel van $ 80.000 kan stijgen, met een mogelijk maximum van $ 90.000.

Whale accumulatie en Bitcoin ETF’s

Volgens Lookonchain, een bekende on-chain data tracker, is een grote investeerder actief bezig met het accumuleren van Bitcoin. In de afgelopen vier dagen heeft deze investeerder 677 BTC gekocht, ter waarde van ongeveer $ 45,6 miljoen. De laatste aankoop omvatte 213,78 BTC ter waarde van $ 14,48 miljoen. Deze trend van grote aankopen toont het vertrouwen van grote investeerders in Bitcoin’s potentieel voor verdere prijsstijgingen.

Nate Geraci, president van The ETF Store, benadrukt het belang van Spot Bitcoin ETF’s in de Amerikaanse markt. Deze ETF’s bezitten momenteel 900.000 Bitcoins, wat 4,3% van het totale aantal Bitcoins vertegenwoordigt en een waarde van ongeveer $ 60 miljard heeft. Sinds de lancering in januari heeft de ETF een netto instroom van $ 17 miljard gezien, wat duidt op een sterke institutionele interesse en vertrouwen in Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...