Whales verdedigen $23.000 zone

Whales verdedigen $23.000 zone

De Realized Price is een indicator waar we op dit moment, samen met het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, enorm veel artikelen over voorbij zien komen. Maar wat is de Realized Price? De Realized Price is simpelweg de waarde van alle bitcoin op het moment dat ze gekocht zijn, gedeeld door het aantal bitcoin dat in omloop is. Het resultaat van die rekensom geeft ons de gemiddelde kostenbasis voor alle bitcoin.

Waarom is de Realized Price zo belangrijk?

Nu weten we nog steeds niet waarom ieder nieuwsplatform op dit moment zoveel over de Realized Price te melden heeft. Dat komt simpelweg omdat bitcoin tijdens historische bearmarkten vaak een bodem vond op of rond de Realized Price.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whales verdedigen $23.000 zone

Het grote verschil tussen de huidige situatie en vorige bearmarkten is dat bitcoin in het verleden een stuk langer onder de Realized Price bivakkeerde voordat we aan een nieuwe bullrun begonnen. Na de meest recente capitulatie hebben we slechts 35 dagen onder de Realized Price doorgebracht.

Wat opvalt is dat de bodem van een bearmarkt vaak wordt gevonden tijdens de eerste "val" onder de Realized Price, omdat hier over het algemeen capitulatie voor nodig is. Zowel in 2014 als in 2018 vonden we de bodem tijdens het begin van de duikvlucht onder de Realized Price. Dat geeft ons enige hoop dat de 17.600 dollar de bodem was.

Whales bieden bescherming

Als we de whale-clusters van whalemap mogen geloven, dan geniet bitcoin op dit moment rond de Realized Price een hoop steun van de whales. Die rond dit niveau namelijk stevig ingekocht tijdens de dips in juni en zijn niet van plan om deze koersen zomaar los te laten.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit een heel belangrijk koersniveau is voor bitcoin. Aan de ene kant vanwege de Realized Price en ook het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde dat hier bungelt, maar ook omdat de whales op dit niveau bovenmatig geïnteresseerd zijn.

Dat geeft een hoop vertrouwen in de houdbaarheid van dit koersniveau. Als de bulls bitcoin hier boven weten te houden, dan maakt dat de weg naar boven vrij. Als we dit punt verliezen, dan ziet het er even niet goed uit op de korte termijn. Spannende dagen dus voor bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties