Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wie is de intellectuele peetvader van Bitcoin?

Instroom in bitcoin ETF’s biedt hoop voor terugkeer marktoptimisme 5045

Op Reddit verscheen enkele uren een interessant vraagstuk: als je één intellectuele peetvader voor Bitcoin moet kiezen, zou het dan Hayek zijn?

F.A. Hayek is een beroemde econoom van de Oostenrijkse school die in 1984 kwam met de volgende uitspraak: “Ik geloof niet dat we ooit nog goed geld zullen hebben, totdat we het uit handen van de overheid nemen. Dat wil zeggen, we kunnen het niet met geweld uit handen van de overheid nemen, het enige wat we kunnen doen is op een of andere slinkse manier iets introduceren wat ze niet kunnen stoppen.

r/Bitcoin - If you had to choose one intellectual godfather of bitcoin, would it be Hayek?

De valuta van het internet

Je hoeft niet heel creatief te zijn om bitcoin terug te zien in deze uitspraak van Hayek. Wat het zo bijzonder maakt is dat hij deze uitspraak in 1984 deed, waarschijnlijk met het oog op de verdere ontwikkeling van de computer.

Dat is en blijft de enige manier waarop we dingen kunnen maken die niet te vangen zijn voor de overheid.

Bitcoin is uiteindelijk ook op een “slinkse” manier geïntroduceerd door Satoshi Nakamoto, een pseudoniem waarvan de echte identiteit nog altijd onbekend is. Waarschijnlijk zullen we zelfs nooit te weten komen wie er achter het pseudoniem zat.

Dat is op zichzelf natuurlijk al bijzonder genoeg aan Bitcoin en misschien wel precies wat de digitale munt nodig had om te kunnen overleven.

Grappige reactie op het vraagstuk

Het vraagstuk krijgt ook nog een grappige/cynische reactie. Iemand anders geeft namelijk John Maynard Keynes als geestelijke vader van Bitcoin op. Dat is de econoom waarvan zijn theorie wordt gezien als de basis van het huidige financiële systeem.

Keynes zou de persoon geweest zijn die in de jaren 30 van de vorige eeuw riep dat de Amerikaanse centrale bank en overheid veel sneller hadden moeten ingrijpen tijdens de crisis.

Waarbij hij met ingrijpen doelt op het printen van geld en het ondersteunen van de economie. Dat is natuurlijk het argument voor mensen om bullish te zijn over bitcoin: “overheden printen oneindige hoeveelheden geld.”

Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Thom Derks

Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

Array
(
    [0] => 234161
    [1] => 234978
    [2] => 234115
    [3] => 233455
    [4] => 234396
)