Will Clemente: “FOMC-bijeenkomst Federal Reserve kan voor extreme volatiliteit zorgen”

De bitcoin koers heeft een lange periode van lage volatiliteit achter de rug. Na maanden op de koers van 19.000 dollar doorgebracht te hebben, is bitcoin inmiddels weer boven de magische grens van 20.000 dollar uitgeklommen, maar voorlopig blijft het daarbij.

Volatiliteit dankzij de Federal Reserve?

Vanavond is het aan de Federal Reserve om een nieuw Amerikaanse rentebesluit te maken. Direct op dat rentebesluit volgt een perspraatje van Fed-voorzitter Jerome Powell waar momenteel de hele markt op lijkt te wachten. Tijdens dit praatje zal Powell naar alle waarschijnlijkheid informatie delen over de maanden die voor ons liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De populaire analist Will Clemente deelt al enige tijd grafieken die laten zien dat de volatiliteit van bitcoin zich op een absoluut dieptepunt begeeft. Volgens Clemente is het wachten op een koersexplosie en kan de FOMC-bijeenkomst van vandaag weleens de katalysator van die volatiliteit zijn.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre dat een positieve gebeurtenis blijkt voor bitcoin. De Amerikaanse economie staat er in de basis sterk voor en de Federal Reserve zal niet zomaar van het gebaande pad af willen wijken. Als ze nu van koers wijzigen, dan zou dat gezien de nog altijd hoge inflatie weleens fataal kunnen zijn voor hun eigen geloofwaardigheid.

FOMC-bijeenkomsten en de koers

Opvallend detail is dat de bitcoin koers tijdens de laatste vier FOMC-bijeenkomsten een dump doormaakte na de bekendmaking van de nieuwe Amerikaanse rente. Kort daarna begon echter ook iedere keer een stijging die bitcoin naar 'nieuwe hoogten' bracht.

Dat geeft natuurlijk niet de garantie dat we ditmaal hetzelfde zullen zien, maar het is een opvallende dynamiek die zich de laatste viermaal heeft voorgedaan. Uiteindelijk is het wachten op 19.00u vanavond om te zien of we ditmaal eenzelfde patroon te zien krijgen.

Daarna staat voor 19.30u de langverwachte toespraak van Jerome Powell op het programma. Met name tijdens die toespraak kunnen we veel volatiliteit verwachten en kan de bitcoin koers de explosie doormaken die Will Clemente al enige tijd voorspelt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....