Winklevoss tweeling doneert Trump $2 miljoen aan bitcoin

4077 totale weergaven
trump meme coin

Cameron en Tyler Winklevoss doneerden samen een totaal van 2 miljoen dollar aan bitcoin aan presidentskandidaat Donald Trump. De succesvolle tweeling kondigde hun gift aan de campagne van Trump aan via Twitter. In totaal ging het om bijna 31 bitcoin die Trump van de heren ontving.

Oorlog tegen crypto

De reden voor de donaties van de Winklevoss tweeling is de oorlog die president Biden en zijn administratie op dit moment voeren tegen bitcoin en crypto.

“De Biden-administratie heeft openlijk de oorlog verklaard tegen crypto. Het zet verschillende overheidsorganisaties in als wapens om goede partijen binnen de industrie te plagen, lastig te vallen en aan te klagen; in een poging om de industrie te vernietigen”, aldus Tyler Winklevoss, die ook CEO van Gemini is.

Volgens de tweeling is Trump om die reden de beste keuze als nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij lijkt zich steeds positiever op te stellen over crypto en staat juist open voor de ontwikkelingen die binnen de industrie plaatsvinden.

De verkiezingen staan voor november op de planning, dus we hebben nog een paar maanden van “spektakel” voor ons liggen.

Pro-bitcoin, pro-crypto en pro-ondernemerschap

Ook Tyler’s tweelingbroer Cameron Winklevoss is positief over Donald Trump. “President Trump is: pro-bitcoin, pro-crypto en pro-ondernemerschap.” De campagne van Trump accepteert sinds kort niet alleen bitcoin en andere cryptocurrency’s als donaties, maar laat zich ook op andere manieren positief uit over de industrie.

Niet lang geleden organiseerde Trump nog een bijeenkomst voor Amerikaanse mining-bedrijven, waarbij hij vertelde dat hij alle resterende bitcoin in de Verenigde Staten zou willen minen.

De ommezwaai van Trump is interessant te noemen. Tijdens zijn vorige termijn was hij namelijk nog behoorlijk tegen bitcoin. Wat dat betreft moeten we nog maar zien in hoeverre hij straks daadwerkelijk zijn steun geeft aan bitcoin, mocht hij in het Witte Huis komen in november.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd