WisdomTree stoft plannen af en wil ook een Bitcoin spot ETF

WisdomTree lijkt aangestoken door het enthousiasme van BlackRock en is ook begonnen aan het proces om een spot bitcoin ETF op de markt te brengen. Nu met BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld in de race is om een spot bitcoin ETF op de markt te brengen lijkt het lastiger dan ooit voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de aanvragen opnieuw af te wijzen.

BlackRock is namelijk geen partij die zomaar wat dingen probeert. Wat dat betreft kan het in 2023 weleens gaan gebeuren voor bitcoin.

Niet de eerste keer

Voor WisdomTree is het overigens niet de eerste keer dat ze een spot bitcoin ETF op de markt proberen te brengen. Eerder deed het bedrijf dit al in 2021. Die aanvraag werd door de SEC afgewezen, omdat ze zich zorgen maakten over de mogelijkheid om de markt te manipuleren.

Achteraf bezien kunnen we zeggen dat de SEC daar gelijk in heeft gekregen, nadat bekend werd dat FTX met de tegoeden van klanten sjoemelde.

Dat betekent in feite dat FTX bitcoin ‘verkocht aan klanten’ die het helemaal niet in huis had. In die zin manipuleerden ze de markt enorm.

Volgens de geruchten ging het om ongeveer 80.000 bitcoin, wat tegen de huidige koersen een gigantisch bedrag vertegenwoordigt. Het is te hopen dat er niet meer beurzen zijn die dit doen, maar dat kunnen we in deze industrie nooit helemaal uitsluiten.

In de achtervolging

Met de aanvraag lijkt WisdomTree de achtervolging in te zetten op BlackRock, omdat dit nieuws slechtst een paar dagen op dat van de grootste vermogensbeheerder ter wereld volgde.

De aanvraag van BlackRock is natuurlijk nog niet goedgekeurd, maar vanwege de grote naam van de fondsbeheerder is het geloof in de aanvraag in ieder geval groot.

Het lijkt erop dat bitcoin om die reden goede koersprestaties neerzet op dit moment. Nu is het vooral de vraag of de bulls het in zich hebben om dat momentum vast te houden en mogelijk door te zetten in een volgende push omhoog.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....