Witte Huis komt in augustus met rapport over bitcoin mining

Het Witte Huis komt in augustus met een uitgebreid rapport over bitcoin mining in de Verenigde Staten. Het Office of Science and Technology Policy (OSTP) heeft de taak om dit op te pakken. Zij moeten in kaart brengen wat bitcoin mining doet voor het klimaat en de directe omgeving.

De regering van Biden maakt zich klaar om bitcoin miners harder aan te pakken. Maar hoe precies? Dat is nog de vraag. De Amerikaanse politici willen naar eigen zeggen het energieverbruik van bitcoin aan banden leggen. Het gaat specifiek om de CO2-uitstoot van miners

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Problemen

Volgens Bloomberg komen de Verenigde Staten in de problemen met hun klimaatdoelen door BTC. Een pittige stelling waar de miners in Amerika mee moeten dealen. Saillant detail: de afgelopen jaren zijn tientallen miners naar de beurs gegaan met hun aandelen.

Bloomberg ging in gesprek met Costa Samaras. Hij is onderdeel van het departement van Science and Technology Policy. Hij zegt wat je vaker hoort uit deze kringen: er moeten meer regels komen. “Als dit (bitcoin mining, red.) op een zinvolle manier deel gaat uitmaken van ons financiële systeem, is het belangrijk dat het op verantwoorde wijze is ontwikkeld en de totale uitstoot tot een minimum beperkt”, zegt Samaras.

Samaras is van mening dat je het over het energiegebruik van miners moet hebben. Net als veel discussies moet dit volgens hem een ‘klimaat en energie discussie’ zijn.

Het Witte Huis is bezig met een uitgebreid onderzoek. De bedoeling is dat er een uitgebreid rapport komt met richtlijnen en beleidsplannen. Of er uiteindelijk wat mee gedaan wordt valt echter nog te bezien.

Er wordt ook gekeken naar bepaalde claims. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om miners uit te zetten als het netwerk energie tekort komt. De vraag is echter: gebeurd dat wel? Samaras: “We hebben miners zien starten op plaatsen waar de elektriciteitsprijzen laag zijn en ze hebben gunstige industriële tarieven veiliggesteld. Ik zou graag het bewijs willen zien dat een mijntarief tijdens de middagpiek de miners vertraagt.”

Ook wordt gekeken naar vervuiling op het gebied van geluid of lokaal afval. Uiteraard worden ook fossiele brandstoffen meegenomen in de mix.

Het lijkt een kwestie van tijd tot miners in de VS moeten voldoen aan nog strengere regels.

Harde aanpak of zachte hand?

De miners in de Verenigde Staten zullen net als alle andere bedrijven te maken krijgen met klimaateisen. Als je eenmaal de verkeerde stempel hebt als industrie kun je rekenen op meer belastingen en/of kosten.

Jesse Morris, directeur van Energy Web, verwacht geen harde aanpak: “Ik denk dat je het meeste waar voor je geld krijgt met educatie over bitcoin mining.” Morris verwacht dat men met de juiste kennis al een andere aanpak heeft dan zonder.

Morris is overigens niet zonder belang in dit verhaal. De beste man lanceerde recentelijk een puntensysteem om bitcoin miners (en mogelijk andere industrieën) te kunnen beoordelen. Hij verwacht dat je daarmee investeerders al op de ‘juiste’ ideeën kunt brengen.

Lokale kritiek

Er lopen binnen de VS verschillende zaken rondom bitcoin miners in bepaalde gebieden. Zo staan miners in New York onder druk, terwijl andere ondernemers nog door de mazen van de wet weten te springen om grote datacentra te gebruiken voor bitcoin.

In de praktijk is het een moeilijke kwestie. Miners zijn relatief flexibel. Iedereen die aan een container kan komen kan zijn hardware verplaatsen en naar een andere plek brengen in de wereld. Ook zijn er plekken in de VS, zoals Texas, die juist deze industrie naar zich toe wil trekken.

Net als bij vele aspecten rondom bitcoin zien we dat regelmakers wereldwijd het moeilijk hebben. Bitcoin is een nieuw fenomeen dat vaak niet te vangen is in oude of nieuwe wetten.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer