Witwasser van $4,5 miljard aan bitcoin van Bitfinex hack wil toegang tot haar wallets

1037 totale weergaven

Heather Morgan heeft een rechter om toestemming gevraagd om toegang te krijgen tot haar cryptowallets. Ze wil de belastingschulden van haar en haar man kunnen berekenen.

Toegang tot wallets

Morgan is aangeklaagd voor het witwassen van $4,5 miljard aan gestolen bitcoin, toebehorend aan de Bitfinex-hack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eugene Gorokhov, de advocaat van Morgan, diende het verzoek in om opheldering te vragen aan de rechtbank. Ze willen duidelijk krijgen of Morgan toegang kan krijgen tot haar wallets zonder de voorwaarden van het vooronderzoek te schenden.

“Om haar belastingplicht te bepalen, moet mevrouw Morgan toegang hebben tot specifieke cryptowallets om inkomsten uit de verkoop van cryptocurrency’s te berekenen.”

“Ondergetekende heeft deze kwestie met de regering besproken en de regering begrijpt de behoefte van mevrouw Morgan om toegang te krijgen tot deze informatie.”

De overheid heeft volgens de indiening geen bezwaar tegen het verzoek.

Bitfinex-miljarden

Begin dit jaar werden Morgan en haar man Ilya Lichtenstein aangeklaagd voor het verdoezelen van miljarden aan bitcoin. Het witgewassen geld was afkomstig uit de hack van cryptobeurs Bitfinex uit 2016. In totaal gaat het om een witwaszaak van bijna 120.000 BTC.

Ter vergelijking: dat is bijna net zoveel als wat MicroStrategy uit de markt heeft gekocht.

Sinds het tweetal is opgepakt mogen ze geen cryptotransacties meer doen, totdat het proces is afgerond.

Als het paar schuldig wordt bevonden, riskeren ze 25 jaar gevangenisstraf, onder andere voor het witwassen van geld en frauderen ten opzichte van de Verenigde Staten.

Na hun eerste hoorzittingen eerder dit jaar, werden beide markante internetpersoonlijkheden vrijgelaten op een collectieve borgsom van $8 miljoen.

Morgan heeft ook toestemming gekregen om werk te zoeken. Ze verbrak onlangs ook een stilte van zes maanden toen ze op Twitter verklaarde dat “elk crypto- of NFT-project die met haar te maken heeft een scam is.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!