Wood koopt de dip: 400.000 Coinbase-aandelen voor ETF’s van Ark Invest

Cathie Wood blijft maar meer aandelen in Coinbase Global opkopen. Het op de Nasdaq beursgenoteerde cryptobedrijf is een populaire activa in de ETF’s van Ark Invest, het bedrijf van Wood.

Coinbase-bull

Ze heeft meer dan 400.000 aandelen opgekocht voor drie actief beheerde ETF’s. De prijs van de aandelen van de cryptobeurs kelderden hard nadat bekend werd dat de SEC een rechtszaak aanpande tegen concurrent Binance. Niet veel later werd duidelijk waarom: Coinbase zit in hetzelfde parket. Ook zij bieden ongeregistreerde effecten aan op hun handelsplatform, net als “staking”.

Tijdens de notering van COIN op de techbeurs, stond de koers van één aandeel boven de $300. Het was al snel voorbij met de pret en momenteel betaal je iets meer dan $50 per aandeel.

Wood koopt de dip: 400.000 Coinbase-aandelen voor ETF's van Ark Invest

Het houdt Cathie Wood niet tegen. Afgelopen dagen kocht ze 329.000 aandelen op voor ARK Innovation ETF (ARKK). Ook Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) werd uitgebreid met bijna 53.900 aandelen. Tot slot kocht ze voor het ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) nog bijna 35.700 aandelen op.

Coinbase is momenteel de zesde grootste bag in ARKK met een weging van 5,35%. In ARKW is het zelfs de vierde grootste activa (6,68%) en voor ARKF is Coinbase de op twee na populairste activa (7,92%).

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de aanklacht van de SEC tegen Coinbase. Kiest het bedrijf er voor om altcoins (of: ongeregistreerde effecten) en staking links te laten liggen, of wil het toch de benodigde licenties verkrijgen?

Vandaag reageerde het bedrijf met de volgende woorden: “Het is teleurstellend maar niet verrassend, dat de SEC vandaag juridische stappen heeft ondernomen tegen Coinbase.”

De verklaring suggereert dat Coinbase niet van plan is om belangrijke wijzigingen aan te brengen in de manier waarop het bedrijf werkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Coinbase