Coinbase: “We zetten onze business gewoon door”

Coinbase zet zijn activiteiten gewoon door ondanks de lopende aanklacht van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission. Dat blijkt uit een verklaring van de hoogste juridisch adviseur van de beursgenoteerde exchange, waarover The Block bericht.

De verklaring suggereert dat Coinbase niet van plan is om belangrijke wijzigingen aan te brengen in de manier waarop het bedrijf werkt. Dit kan betrekking hebben op zaken als regelgeving, juridische kwesties of andere uitdagingen waarmee het bedrijf te maken heeft. Ze blijven de diensten aan hun klanten, zoals het verkopen en bewaren van bitcoins, voort te zetten zoals gebruikelijk.

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase heeft kritiek geuit op de Securities and Exchange Commission (SEC) tijdens zijn getuigenis voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden, die momenteel wetgeving opstelt voor een nieuw kader voor digitale activamarkten in de VS.

“Het is teleurstellend, maar niet verrassend, dat de SEC vandaag juridische stappen heeft ondernomen tegen Coinbase, op de dag van onze getuigenis voor deze cruciale hoorzitting van de commissie over het creëren van een werkbaar kader voor de regelgeving van digitale activa,” aldus Grewal.

Hij zei dit slechts enkele uren nadat de SEC zijn bedrijf heeft aangeklaagd wegens vermeende schendingen van effectenwetten. “De oplossing is wetgeving die eerlijke regels voor de weg mogelijk maakt, ontwikkeld met transparantie en gelijke toepassing, en niet juridische procedures. Ondanks de klacht van vandaag zullen we onze bedrijfsactiviteiten normaal voortzetten.”

Coinbase is door de SEC aangeklaagd voor het federale gerechtshof in New York omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Volgens de SEC heeft Coinbase sinds 2019 miljarden dollars verdiend aan illegale dienstverlening.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...