Worldcoin van ChatGPT CEO op laagste koers in 8 maanden

1740 totale weergaven
koreaanse-worldcoin-ontwikkelaar-worldcoin-is-verkeerd-begrepen

Worldcoin (WLD) werd met veel bombarie gelanceerd door Sam Altman, de CEO van OpenAI, het bedrijf achter het beroemde ChatGPT. Inmiddels zijn we al een tijdje onderweg en staat Worldcoin op de laagste koers in acht maanden tijd.

Analisten zijn bullish

Ondanks die dalingen zijn de analisten van BeInCrypto bullish over Worldcoin en zien ze het als een kans om goedkoper in te stappen.

“De koersdaling van Worldcoin creëerde een solide kans voor investeerders om van de lage koers te profiteren en WLD aan hun wallets toe te voegen”, aldus de analisten van BeInCrypto.

Zij constateren dat de Relative Strength Index (RSI) van Worldcoin in de “oververkocht” zone zit. Dat kan betekenen dat Worldcoin vanaf hier aan een trendomkering begint.

Veel hangt daarbij echter af van de bitcoin koers en die presteert op dit moment ook niet fantastisch. Sterker nog, bitcoin doet het de laatste tijd heel slecht. Met name als je het vergelijkt met de traditionele markten.

Komt er nog wel een altseason?

Het is dan ook sterk de vraag of er tijdens deze cyclus überhaupt een altseason komt. In het verleden was dat het geval, maar tijdens vorige cyclussen waren mensen ook nog te porren voor het verhaal dat blockchain-technologie alles zou gaan veranderen.

Nu begrijpen de meeste mensen wel dat er maar weinig toepassingen voor de technologie zijn. Bitcoin is een succesvolle toepassing, maar de rest stelt eigenlijk vooral teleur.

Ook Ethereum heeft zijn grote beloftes nog niet waar kunnen maken. Een op smart contracts gebouwde financiële wereld lijkt op dit moment verder weg dan ooit. Het is dan ook de vraag of er nog nieuwe investeerders zijn die dergelijke assets voor de lange termijn willen vasthouden.

Hetzelfde geldt voor Worldcoin, waarvoor niemand eigenlijk een overtuigende usecase kan neerleggen. Uiteindelijk zijn dit soort projecten allemaal gebaseerd op hype. Er zit met Sam Altman een grote naam achter, maar ook dat zorgt natuurlijk niet voor mega-adoptie.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd