Worldcoin wordt ‘World’ en lanceert nieuwe AI-technologie

451 totale weergaven
|

Worldcoin heeft zijn naam veranderd naar ‘World’ en onthult een reeks nieuwe technologieën, waaronder een krachtige iris-scanner, om mens en machine te onderscheiden in een AI-gedomineerde wereld.

Van Worldcoin naar World: brede missie voor een AI-tijdperk

Sam Altman’s project, Worldcoin, heeft zichzelf hernoemd naar ‘World’ om een bredere missie te weerspiegelen: het onderscheiden van mensen van bots in een tijdperk waar AI een steeds grotere rol speelt. Waar het oorspronkelijk begon als een cryptocurrency-project, is de focus nu uitgebreid naar identiteitsverificatie op wereldschaal. Deze verschuiving is vooral zichtbaar in de introductie van de vernieuwde Orb, een biometrisch apparaat dat gebruikmaakt van irisscans om unieke digitale identiteiten te creëren. Deze herpositionering benadrukt de ambitie van het bedrijf om zowel identiteitsverificatie te stroomlijnen als AI-gerelateerde bedreigingen zoals deepfakes te bestrijden.

De nieuwe Orb: krachtigere iris-scans met Nvidia-technologie

World heeft een geüpdatete versie van de Orb onthuld, aangedreven door Nvidia’s Jetson-chipset. Deze nieuwe versie levert vijf keer betere AI-prestaties dan zijn voorganger en is ontworpen met minder onderdelen, wat de productie en distributie efficiënter maakt. De Orb gebruikt infrarood- en zichtbaarlichtcamera’s voor betere prestaties onder weinig licht, wat helpt bij het voorkomen van fraude en het verbeteren van de beveiliging van beelden. Dit stelt World in staat om zijn verificatieproces wereldwijd op te schalen, met plannen om deze Orbs beschikbaar te maken via zelfbedieningskiosken. Gebruikers kunnen nu ook hun identiteit verifiëren via NFC-gebaseerde paspoorten, wat meer flexibiliteit biedt voor degenen die geen toegang hebben tot de Orb-hardware.

Wereldwijde integratie: World in FaceTime, WhatsApp en Zoom

World vergroot de toegang tot zijn diensten door integraties met populaire communicatie-apps zoals FaceTime, WhatsApp en Zoom. Deze stap maakt het voor gebruikers eenvoudiger om hun identiteit te verifiëren op platformen die ze dagelijks gebruiken. Daarnaast introduceert World de ‘World ID Deep Face’-functie, die is ontworpen om deepfakes te detecteren en te blokkeren. Deze integratie speelt in op de groeiende zorgen over de betrouwbaarheid van AI-gegenereerde media en zorgt ervoor dat video-inhoud authentiek blijft.

15 miljoen gebruikers: groei van het World-ecosysteem

Sinds de lancering van de World-app hebben al meer dan 15 miljoen gebruikers zich aangemeld. Deze snelle groei laat zien dat de vraag naar betrouwbare en veilige identiteitsverificatiesystemen wereldwijd toeneemt. World bouwt hiermee aan een ecosysteem waarin gebruikers profiteren van de nieuwste biometrische en AI-technologieën voor veilige digitale interacties.

Met de rebranding van Worldcoin naar World, gecombineerd met de introductie van de verbeterde Orb en nieuwe identiteitsverificatiemethoden, positioneert het bedrijf zich als een belangrijke speler in de strijd tegen deepfakes en identiteitsfraude. De vooruitgang die geboekt wordt op het gebied van privacy, beveiliging en AI-prestaties zal waarschijnlijk zorgen voor verdere acceptatie van hun technologie, niet alleen in de crypto-industrie, maar ook op bredere schaal.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...