WSJ: Cryptobanken lenen miljarden van hypotheekbanken

WSJ: Cryptobanken lenen miljarden van hypotheekbanken

De geldstromen in de wereld van cryptocurrency staan onder druk. Veel traditionele banken doen om uiteenlopende redenen geen zaken met de grote spelers in de industrie. Zij zijn daarom aangewezen op banken als Silvergate en Signature Bank. Beide banken zijn populair in de cryptowereld. Maar dat komt ook met nadelen. In tijden van hoge nood klopt men bij de banken aan.

Silvergate kon met pijn en moeite ruim $8,1 miljard ophoesten om aan de vraag te voldoen. De onrust rondom FTX in de markt zorgde ervoor dat veel partijen geld op wilde nemen. Een ander voorbeeld is Signature Bank, daar ging het zelfs om zo'n $10 miljard. Volgens de Wall Street Journal gebruikte de banken het systeem dat in de jaren 30 werd opgezet in de Verenigde Staten. Het originele doel? Het idee was om het proces voor hypotheken makkelijker te maken. Blijkbaar vinden tegenwoordig banken als Signature Bank en Silvergate dus ook de weg naar deze geldverstrekkers.

De Federal Home Loan Banks lenen relatief goedkoop in vergelijking met de rest van de bankwereld. Tijdens de heftige dalingen in 2022 en de ineenstorting van verschillende bedrijven was de vraag naar liquiditeit groot.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties