Silvergate moest razendsnel $8 miljard regelen na record opnames

Silvergate moest razendsnel $8 miljard regelen na record opnames

De grote cryptobank Silvergate kon met pijn en moeite ruim $8,1 miljard ophoesten. De onrust rondom FTX in de markt zorgde ervoor dat veel partijen geld op wilde nemen. Dat heeft Silvergate veel gekost. Ze verkochten onder andere bezittingen met een verlies om aan de vraag te voldoen. Het aandeel van de bank reageert heftig met een grote daling. Dat meldt de Wall Street Journal.

De stortingen die te maken hebben met bitcoin en crypto daalde met 68% in het vierde kwartaal van 2022. De interesse nam af, terwijl de opnames juist toenamen. Om aan de vraag te voldoen werden onder andere schulden verkocht om de balans kloppen te krijgen. De verkochte schuld ging onder andere bestond onder andere voor miljarden aan Amerikaanse staatsobligaties.

Het ging gepaard met een verlies van $718 miljoen. Volgens de Wall Street Journal is dat meer dan de winst die de bank heeft gemaakt sinds de oprichting in 2013.

Silvergate is een van de populairste partijen voor bedrijven in de industrie om grote bedragen van en naar handelsplatformen te krijgen. Met de Silvergate Exchange Network kunnen bedrijven bankrekeningen koppelen aan beurzen.

FTX en andere bedrijven van Sam Bankman-Fried waren een grote klant bij Silvergate. Het gaat om een bedrag van zo'n $1 miljard.

De aandelen van Silvergate daalde met meer dan 50%. De onrust rondom de markt lijkt nog niet weg. Directeur Alan Lane geeft aan dat er simpelweg minder vraag is vanuit de markt.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties