WSJ: Grootste markt voor Binance is nog atlijd China, ondanks verbod

Het artikel stelt dat China, ondanks het verbod op cryptocurrency, nog steeds de grootste markt is voor de crypto-uitwisseling Binance. Volgens interne documenten die door de Wall Street Journal zijn aangehaald, kwam er in mei meer dan $90 miljard aan handelsvolume uit China. Het grootste deel van dit volume kwam uit futures trading.

Naast China zijn de grootste markten voor Binance Zuid-Korea, Turkije en Vietnam.

Binance had 5,6 miljoen gebruikers in China vanaf mei, waarvan 911.650 actief waren. Vanaf januari classificeerde de WSJ ongeveer 100.000 Chinese gebruikers bij Binance als “politically exposed persons” (PEPs). Deze individuen bevinden zich vaak in invloedrijke posities binnen de overheid of hebben nauwe banden met dergelijke individuen.

De gegevens, afkomstig van een intern Binance-platform genaamd “Mission Control”, laten zien dat de meerderheid van dit volume afkomstig was uit futures trading. Na China zijn de grootste markten voor Binance Zuid-Korea, Turkije en Vietnam.

Hoewel financiële instellingen doorgaans deze PEP’s onderworpen aan verhoogd toezicht om witwassen en illegale financiële activiteiten te voorkomen, is Binance naar verluidt soepeler geweest bij het controleren van de identiteiten van zijn gebruikers in China.

Volgens het artikel van WSJ hielp Binance Chinese gebruikers de restricties te omzeilen door hen door te sturen naar verschillende websites met Chinese domeinnamen voordat ze werden doorgestuurd naar de hoofdwebsite van Binance. Dit wordt onderbouwd door een intern document dat binnen Binance circuleerde vóór het verbod van 2021, maar na het blokkeren van de website van de beurs in 2017 door China.

Een woordvoerder van het bedrijf vertelde de WSJ dat de Binance.com-website is geblokkeerd in China en niet toegankelijk is voor gebruikers in China, zonder verder commentaar te geven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...