Bitcoin en Hong Kong: grote fondsen en banken

ZA Bank gaat bitcoin omzetten naar andere valuta en vice versa. De bank zet in op ‘digitale activa’ na groen licht vanuit de overheid. Dat meldt Bloomberg.

ZA Bank zal optreden als broker voor klanten om Chinese, Amerikaanse of ander valuta op te nemen bij gelicenceseerde beurzen. Naast HashKey en OSL is dit de derde instantie die deze rechten heeft. Niet elke bank mag diensten leveren aan bitcoinbedrijven in Hong Kong. Het vinden van een bank en dienstverlener is niet vanzelfsprekend in de industrie. Kleine partijen hebben er moeite mee, maar ook de grootste cryptobeurs in de wereld kan niet altijd een rekening krijgen.

Op 1 juni gaat het nieuwe wettelijke kader in. Je kunt het enigszins vergelijken met Nederland: bedrijven moeten door een procedure om de juiste papieren te krijgen om bitcoin aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het implementeren van controles stortingen en opnames op ‘verdacht’ gedrag. Compliance is een belangrijk onderdeel van dit soort stappen. Beurzen en brokers mogen dan hun diensten aanbieden aan particuliere beleggers.

Die regels zetten deur ook open voor andere ideeën. Zo zien we verschilledne grote investeringsfondsen. Metalpha wil $100 miljoen ophalen om ’te investeren in bitcoin en andere crypto-producten’. Het fonds kijkt bijvoorbeeld naar aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust. Dat is met ruim 643.000 (!!) bitcoin het grootste bitcoinfonds ter wereld.

Het bedrijf, dat een vergunning heeft als vermogensbeheerder, zoekt naar een gereguleerde manier om in crypto te investeren en fungeert als een gereguleerde toegangspoort tot investeringen in crypto.

Eerder kwam een soortgelijk nieuwtje naar buiten over ProDigital Fund, zij haalde ook $100 miljoen op.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...