XRP koers keldert nadat SEC in beroep gaat tegen Ripple

775 totale weergaven
ripple-vs-sec

De Amerikaanse SEC heeft besloten in beroep te gaan tegen de Ripple-zaak, wat betekent dat de jarenlange rechtszaak tussen Ripple en de SEC nog steeds niet afgelopen is. 

Het beroep van de SEC

Zoals we eerder al meldden gingen er veel geruchten rond dat de Amerikaanse SEC de beslissing van de rechtbank aan zou vechten. De toezichthouder heeft de gemeenschap echter bijna tot op het laatste moment in staat van onzekerheid gehouden, tot het beroep op woensdag 2 oktober binnenkwam als bericht aan de rechtbank.

De uiterlijke deadline voor het beroep stond vast op 7 oktober, wat betekent dat de SEC tot het einde van deze periode heeft gewacht om het beroep in te dienen.

De beslissing van de rechter

Vorig jaar erkende rechter Analisa Torres dat secundaire XRP verkopen niet als effecten gezien mogelijk worden. Voor Ripple was dit een aanzienlijke overwinning, maar het verschil tussen programmatische en institutionele verkopen is nog behoorlijk controversieel gebleken.

Hier komt de vraag ook vandaan om de SEC daadwerkelijk in beroep zou gaan. Veel analisten hebben hierover gespeculeerd, maar Stuart Alderoty, de topadvocaat van Ripple, die aangaf dat het hem niets zal verbazen als de SEC in beroep zou gaan:

Hier heeft hij ook zijn vertrouwen geuit in dat de juridische status van XRP hierdoor niet wordt beïnvloed.

Prijs van XRP daalt aanzienlijk

Het beroepschrift is een bittere pil om te slikken voor de XRP gemeenschap die hoopten op een afsluiting van de Ripple rechtszaak. Volgens gegevens van CoinGecko heeft dit ook een aanzienlijk effect gehad op de XRP koers, die aanzienlijk gekelderd is.

De afgelopen 24 uur hebben we een aanzienlijke daling gezien met meer dan 10%, wat XRP één van de slechtst presterende tokens maakt in de top 100. Op het moment van schrijven is een XRP token net geen $0,54 waard. Als het huidige marktsentiment zich voor XRP voortzet, kan de koers nog aanzienlijk verder kelderen.

Jarenlange rechtszaak wordt nog verder verlengd

Het is belangrijk om op te merken dat de jarenlange rechtszaak door beroep van de SEC nog verder wordt verlengd. Waar veel beleggers hoopten op een einde, zal dit de rechtszaak nog veel verder verlengen. Zo is de kans aanwezig dat de zaak minimaal tot 2026 kan duren, met mogelijk nog een langere periode voor de uitspraak.

Bijzonder is dat het beroep van de SEC samenvalt met de aanvraag voor de XRP ETF van Bitwise. Hierdoor lijkt het op een actie van de SEC om dergelijke beursverhandelde fondsen nog niet goed te hoeven keuren.

Lees meer over:
Ripple vs SEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...