XRP koers tuimelt 11% na testen $0,54 support – waarom zakt Ripple vandaag?

834 totale weergaven
XRP voor een prikkie? CEO voorspelt koopjesjacht bij € 500 in 2029!
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De crypto markt slaat rood uit de afgelopen dagen en Ripple is de grootste verliezer in de top 10 met een daling van meer dan 14% in de afgelopen 24 uur. Vannacht testte het de ondersteuning op $ 0,54, maar die hield het niet vol waardoor de koers inmiddels verder en verder wegzakt. 

De Ripple koers staat op het moment van schrijven op $ 0,51, terwijl het vier dagen geleden nog ruim boven de $ 0,65 stond. Waarom zakt Ripple zo hard, en wat kunnen we verder verwachten van de Ripple koers vandaag en de rest van de maand?

Ripple koers tuimelt na testen van supportlevels

De Ripple koers eindige september nog hoopgevend, de koers bleef goed overeind en steeg zelfs in de laatste dagen richting een koers van $ 0,66. Sinds het begin van oktober is er echter weinig over van de rust, zoals je hieronder kunt zien zijn er flinke rode candles genoteerd, waarbij de koers in korte periode grote dalingen te verwerken kreeg.

ripple koers

Afgelopen nacht leek er even een einde aan te komen toen de koers rond het $ 0,54 niveau weer een uptick vond, maar ook dat ondersteuningsniveau werd vervolgens doorbroken.

Analyse via TradingView toont aan dat er verder geen belangrijke ondersteuningsniveaus meer te wachten staan die getest gaan worden.

ripple koers support

Wel vinden we aan de bovenkant meerdere weerstandsniveaus die doorbroken moeten worden wanneer de Ripple koers weer een stijging weet in te zetten. Voorlopig ziet het er niet goed uit voor de Ripple koers en kan het de komende dagen verder terugzakken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Waarom zakt Ripple?

Waar sommige traders en analisten positieve voorspellingen deden voor de crypto markt in oktober komt daar op het moment nog weinig van terecht. Een logische verklaring kan zijn dat er vooral teveel hype ontstond rondom een eventuele bull run, waardoor de druk op de markt te groot werd.

De Ripple koers staat al jaren onder druk door de rechtszaak die de SEC voert tegen het crypto-bedrijf. Ondanks een relatief positieve uitspraak van de rechter is deze druk nog niet afgenomen, op dit moment hangt XRP een hoger beroep over het hoofd.

 

Inmiddels heeft de SEC de keuze gemaakt om inderdaad in hoger beroep te gaan in de zaak tegen het bedrijf achter de XRP-token. Voor XRP-traders het moment om hun portfolio beter te diversificeren en, in ieder geval een deel van, hun XRP om te zetten in andere altcoins.

Ook grote whales lijken deze strategie te hanteren, zo werd er twee dagen geleden nog een transactie van meer dan 16 miljoen XRP-richting een exchange gedaan om deze tokens vervolgens op de markt aan te bieden.

Ripple koers kan verder dalen tot $ 0,43

Door het verliezen van belangrijke ondersteuningsniveaus in de afgelopen dagen lijkt er weinig kans voor een positieve breakout van de koers. Een verdere daling richting $ 0,43 lijkt voor de hand liggend, nu ook vannacht het geteste niveau van $ 0,54 snel doorbroken werd.

Voor traders tijd om goed na te denken hoe ze hun portfolio in willen richten en hoeveel plaats daar nog is voor de XRP-token. Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven beschikbaar op de crypto markt, waar ook nog altijd dagelijks nieuwe cryptomunten gelanceerd worden.

Hieronder kijken we naar twee van deze nieuwe cryptomunten die jouw portfolio zouden kunnen verrijken. Deze worden op dit moment alleen nog aangeboden in een presale, waardoor ze nog niet te maken hebben met het huidige bearish sentiment op de markt, de prijs staat immers vastgesteld totdat ze gelist worden op exchanges.

Pepe Unchained schiet voorbij $ 17 miljoen opbrengst

De presale van Pepe Unchained weet de ene mijlpaal na de andere te bereiken en heeft inmiddels $ 17 miljoen opgehaald van geïnteresseerde traders. Het meme coin project komt met een eigen layer-2 netwerk, waarmee het een stapje voor wil zijn op de rest van de crypto markt.

Dit layer-2 netwerk biedt bijvoorbeeld snellere en goedkopere transacties, maar ook de kans voor ontwikkelaars om op de chain van de Pepe Unchained token ($PEPU) zelf applicaties te ontwikkelen. Zo is er al een speciale decentrale exchange aangekondigd en worden andere ontwikkelaars via een grant-programma aangemoedigd om ook op de $PEPU chain te gaan werken.

De presale van Pepe Unchained is nog altijd beschikbaar en je kunt jouw $PEPU tokens nog voordelig aanschaffen via de website van het project. Daar ruil je gemakkelijk ETH, USDT of BNB in voor de token.

 

Crypto All-Stars geeft meme coin markt nieuwe impuls

Met Crypto All-Stars is er een nieuw project op de markt gekomen dat een extraatje toe kan voegen aan de meme coin markt. Het project heeft een zogeheten ‘Unified Staking Protocol’ ontwikkeld dat tot uiting komt in de MemeVault.

Deze MemeVault biedt meme coin traders de kans om al hun bekende meme coins vast te zetten op één plek. Voor het vastzetten van deze tokens krijg je vervolgens een beloning betaald, zoals gebruikelijk bij staking. Deze beloning wordt echter uitbetaald in $STARS tokens en hoe meer je daarvan hebt, hoe hoger de volgende beloning zal zijn.

crypto all-stars presale <a href=roadmap" width="750" height="338" />

Ook in deze presale kun je ETH, UDST of BNB inruilen, maar je kunt ook meme coins als DOGE, Shiba Inu, FLOKI en PEPE gebruiken om de transactie te voltooien. Daarna kun je de $STARS tokens zelf alvast staken, tegen percentages van meer dan 700%.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...