XRP koers: Whales bereiden zich voor op grote doorbraak na SEC-zaak

1411 totale weergaven
xrp-token

De XRP van Ripple lijkt een grote uitbraak te naderen, die wordt aangewakkerd door stijgende whale activiteit en netwerkgroei na de afsluiting van de rechtszaak met de SEC. 

XRP verdedigt cruciale ondersteuningsniveaus

XRP vertoont tekenen van een aanzienlijke bullish uitbraak, ondersteund door toenemende activiteit van grote investeerders, die meestal whales worden genoemd. Na de afronding van de rechtszaak van de SEC vs Ripple is XRP erin geslaagd een belangrijk ondersteuningsniveau rond de $0,51 te handhaven, wat heeft geleid tot een herstel in de richting van $0,58.

Deze veerkracht duidt op een groeiende kracht in de markt, aangezien Ripple het XRP Ledgder (XRPL) netwerk blijft ontwikkelen. Daarbij positioneert het netwerk zichzelf als een concurrent onder de Layer-1 blockchains in de groeiende DeFi-ruimte.

Potentiële uitbraak voor Ripple

Vanuit een technisch oogpunt zijn de wekelijkse prijsbewegingen van XRP bijzonder bemoedigend. De token is consequent boven de 50 RSI (Relative Strength Index) gebleven, een kritische indicator die het marktmomentum weergeeft. Bovendien is XRP al enkele weken boven 50 MA (Moving Average) uitgekomen, wat een solide basis voor toekomstige groei laat zien.

De huidige prijsactie nadert de weerstand op macroniveau die sinds medio 2021 bestaat. Als XRP deze weerstand met succes doorbreekt, zou het naar het volgende niveau rond de $0,73 kunnen stijgen, wat in lijn ligt met de 1,618 Fibonacci Retracement.

Daarnaast wordt het bullish sentiment verder versterkt door een potentieel omgekeerd H&S (Head and Shoulders) patroon op de wekelijkse koers, gekoppeld aan een toenemende divergentie op de RSI.

Grote activiteit door whales

Nadat de rechtszaak tussen de SEC en Ripple is opgelost, waarin Ripple instemde met het betalen van een boete van $125 miljoen, heeft het XRP netwerk een opmerkelijke toename aan whale transacties gezien. Er zijn grote transacties van whales te zien, met name bij grote exchanges, waaronder Upbit, Binance en Bitstamp.

Opvallend is dat bij een recente transactie 50 miljoen XRP tokens, ter waarde van ongeveer $29 miljoen, over werden gedragen van Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, naar een onbekende wallet. Deze stijging in whale activiteit duidt op een toegenomen belangstelling van de markt voor XRP naarmate het netwerk groeit.

Ontgrendeling van XRP

De voortdurende ontgrendeling van Ripple van 1 miljard XRP per maand heeft gemengde reacties op de markt veroorzaakt. Hoewel sommige investeerders op hun hoede zijn voor potentiële inflatie, beweert Ripple dat deze verkopen essentieel zijn voor de groei en winstgevendheid van het ecosysteem.

De visie op de lange termijn van het bedrijf voor het XRPL netwerk omvat het integreren van multi-chain Web3 projecten en het voorbereiden van de lancering van smart contracts tegen 2025. Dit zal naast de XRPL EVM Sidechain werken, waardoor het nut en de aantrekkingskracht van het netwerk verder worden uitgebreid.

Het XRPL ecosysteem

De strategische focus van Ripple ligt op het bouwen van een ecosysteem dat programmeerbare smart contracts kan ondersteunen en naadloze internationale transacties mogelijk kan maken. Ter voorbereiding hierop heeft het bedrijf een XRP native DEX (gedecentraliseerde exhange) ontwikkeld en gewerkt aan stablecoins om haar internationale transactiemogelijkheden te verbeteren.

Verwacht wordt dat deze innovaties de verdere acceptatie van XRP zullen stimuleren en de rol van het netwerk in de zich steeds verder evoluerende DeFi en Web3 landschappen zullen versterken.

Lees meer over:
XRPxrpl

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...