XRP trading volume stijgt 181% binnen 24 uur in poging tot herstel, kan ripple 1 euro waard worden in Q4 – nu XRP kopen?

XRP heeft het recentelijk erg moeilijk gehad maar een stijging in het handelsvolume van maar liefst 181% geeft investeerders nieuwe hoop. Kan XRP $1 waard worden en is XRP kopen een goed idee?

XRP bevond zich net als de grote cryptos zoals Bitcoin en Ethereum in een erg moeilijke positie nadat het onder zijn belangrijke ondersteuningsniveau van $0,50 zakte. Met een waarde van $0,4799 is de koers nu met 1% gestegen en de stijging in het handelsvolume wijst mogelijk op meer.

Handelsvolume XRP stijgt met 181% in 24 uur

Het handelsvolume van XRP is met 181% gestegen in 24 uur en de koers van XRP bevindt zich voor het eerst in lange tijd weer in het groen. Deze stijging in activiteit is mogelijk te danken aan de recente mega deal van Ripple. Het bedrijf maakte bekend dat het Fortress Trust overnam voor een bedrag van $250 miljoen. Fortress Trust een financieel instituut dat voorziet in financiële en technologische Web3 infrastructuur.

Met een stijging van de koers en een toename in activiteit lijkt het momentum voor Ripple mogelijk eindelijk de goede kant op te slaan. Investeerders vragen zich nu ook meteen af of de koers $1 kan waard worden voor het einde van het jaar. Om hierop antwoord te kunnen geven moet er gekeken worden naar de technische indicatoren.

XRP Koers Verwachting

Als er gekeken wordt naar de relative strength index (RSI) en het MACD histogram dan is er duidelijk te zien dat er sprake is van een shift in momentum. De RSI geeft met een waarde van 29,5 een koopsignaal af en ook het MACD histogram geeft met een waarde van -0,02292 een koopsignaal af.

koopsignaal xrp
Koopsignaal XRP Koers - Bron: Tradingview

Als er gekeken wordt naar de moving averages dan bevindt de koers van XRP zich nog duidelijk onder de belangrijkste averages. Maar met de stijging van vandaag, de toename in handelsvolume en het goede nieuws over de overname lijkt XRP wel eens wat terrein terug te kunnen winnen.

Op het moment dat de koers in staat is om zijn positieve momentum door te zetten, en de externe factoren, zoals het hoger beroep van de SEC in de Ripple rechtszaak, positief uitpakken dan zou de koers van XRP zomaar eens richting de $1 kunnen gaan stijgen voor het einde van 2023.

Ondanks dat XRP er een stuk beter voor lijkt te staan dan een week gelden kan het nog wel even duren voordat er significante winsten gerealiseerd worden. Hierdoor kan het nog steeds een goed idee zijn om alternatieve cryptos te bekijken. Om deze reden bespreken we hieronder de beste crypto investeringen van dit moment.

Bitcoin BSC (BTCBSC)

Bitcoin BSC is een gloednieuw alternatief voor Bitcoin en wilt de gebreken van deze bekende crypto oplossen. Om deze reden is de token ontwikkeld op de BNB Smart Chain. Doordat de token is ontwikkeld op deze blockchain kan het goedkopere en snellere transacties uitvoeren dan op de Bitcoin blockchain mogelijk zijn.

Daarnaast is Bitcoin BSC hierdoor ook in staat om een staking mechanisme te ontwikkelen. Met behulp van dit staking mechanisme zijn gebruikers in staat om een passief inkomen te verdienen aan de $BTCBSC token. Dit staking mechanisme staat nu al live ondanks dat de presale nog niet eens is afgelopen. In totaal zijn er al meer dan 650.000 tokens vastgezet tegen een jaarlijks rente percentage van 399%.

Voor dit staking mechanisme heeft Bitcoin BSC in totaal 69% van de token voorraad van 21 miljoen tokens apart gezet, oftewel 14,445 miljoen tokens. Daarnaast heeft het platform 29% van de token voorraad apart gezet voor de presale van de BTCBSC token.

Deze presale is onlangs live gegaan en werd al snel een succes. In totaal is er al meer dan $1,3 miljoen opgehaald en tokens zijn te koop voor $0,99 per stuk. In totaal worden er 6,125 miljoen tokens verkocht dus het project wordt gelist met een initiële market cap van $6,063 miljoen.

Bezoek BTCBSC Presale Hier

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes staat bekend om zijn community die verantwoordelijk was voor de aandelen gekte rondom GameStop in 2021. Deze community is nu ook relevant geworden voor de crypto markt door de introductie van de $WSM token.

De presale heeft al meer dan $25 miljoen opgehaald en investeerders hebben duidelijk vertrouwen in de visie van dit project. In de presale, die in minder dan 15 dagen ten einde komt, zijn $WSM tokens te koop voor $0,0337 per stuk.

Experts geloven dat de token aanzienlijke stijgingen kan ondergaan na listing omdat het kan vertrouwen op een community van meer dan 1 miljoen leden en omdat het team al de nodige ervaring heeft in de crypto wereld. Het feit dat de token op een tier-1 exchange gelist gaat worden, helpt alleen maar mee.

WSM tokens zijn nog maar beperkte tijd te koop via de officiële presale website van Wall Street Memes. Hier kunnen investeerders hun wallets verbinden en vervolgens kunnen ze tokens aanschaffen middels ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Wall Street Memes Presale Hier

Launchpad XYZ (LPX)

De wereld van Web3 begint een steeds belangrijkere rol te krijgen in de wereld van crypto. Het kan echter moeilijk zijn om te navigeren door deze wereld, helemaal voor onvervaren traders. Hiervoor is Launchpad XYZ opgericht.

Launchpad XYZ is bezig met de ontwikkeling van een allesomvattende portaal waarin alle functies en services van Web3 beschikbaar zullen zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een eigen Web3 wallet, trading signalen en een gedecentraliseerde exchange.

lpx presale

Met Launchpad XYZ zullen traders in staat zijn om de nieuwste grote cryptos te ontdekken en een voordeel te behalen in de crypto markt. Daarnaast kunnen ze ook gemakkelijk toegang krijgen tot NFTs verkopen of Play 2 Earn games.

Het is de LPX token die verantwoordelijk gaat zijn voor alle transacties op het Launchpad XYZ ecosysteem en waardoor het belangrijke rol heeft. Deze tokens is onlangs zijn presale gestart om de ontwikkeling van het platform te financieren. In deze presale is al meer dan $1,6 miljoen opgehaald en LPX tokens kosten op dit moment $0,0445 per stuk. Investeerders die er snel bij zijn kunnen nog profiteren van een korting actie van 18%, deze actie is in minder dan een dag afgelopen

Bezoek Launchpad XYZ Presale Hier

yPredict (YPRED)

Trading wordt steeds complexer in de wereld van crypto nu algoritmes een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Voor de gemiddelde trader is het vrijwel onmogelijk om een voordeel te behalen op de markt. yPredict is ontworpen om hier een oplossing in te bieden.

yPredict is een voorspelling platform dat gebruik maakt van AI technologie om betere en nauwkeuriger voorspellingen te kunnen ontwikkelen. Hierbij kan gedacht worden aan trading signalen, nieuws sentiment analyses, koers voorspellingen en nog veel meer.

Daarnaast is yPredict ook bezig met de ontwikkeling van een marktplaats waarop AI experts hun voorspellende modellen kunnen aanbieden. Gebruikers kunnen zich vervolgens abonneren op deze modellen via de YPRED token.

De YPRED token gaat verantwoordelijk zijn voor alle transacties op het platform en speelt daardoor een belangrijk rol binnen het ecosysteem. De token is op dit moment bezig met een presale om de ontwikkeling van het platform te financieren. Deze presale heeft al meer dan $3,8 miljoen weten op te halen en tokens kosten op dit moment $0,1 per stuk.

YPRED tokens zij te koop op de officiële website van yPredict. Hier kunnen gebruikers hun wallet verbinden en vervolgens token kopen middels ETH, MATICS, BNB, USDT en credit card.

Bezoek yPredict Presale Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...