Grote YouTuber investeert 7,5 Bitcoin en staat op winst

Bitcoin (BTC) is weer een populair onderwerp op social media. Steeds meer prominente figuren online praten over de financiële revolutie. Zo ook Andrei Jikh, hij investeerde recentelijk $100.000 in bitcoin en ethereum.

Wanneer je bijna een miljoen subscribers hebt op YouTube kun je zo'n investering natuurlijk niet stilhouden, dat moet je online delen. Bitcoin is anno 2020 goed voor je bereik, en mogelijk ook voor de portemonnee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC heeft geen centraal geregeld marketingteam en is dus afhankelijk van iedereen die interesse heeft in het onderwerp om er over te praten en inzichten te delen. In tijden dat de bitcoin koers leuke dingen laat zien is dat een stuk makkelijker dan wanneer de prijs door het putje gaat.

Winst

Jikh zegt zijn investeringen al bijna dubbel terug te hebben verdiend door de recente stijgingen van de prijzen. Zijn kanaal richt zich op persoonlijke financiën en investeringen, het onderwerp bitcoin kan dan eigenlijk niet ontbreken.

De YouTuber leent zijn BTC overigens uit om zo rente te vangen op zijn investering. Dat is niet de meest veilige manier om je bitcoin op te slaan. Als er iets misgaat bij degene die zijn BTC heeft, dan is zijn geld weg.

Lees ook: Leer je bitcoin veilig kopen, versturen en opslaan!

7,5 Bitcoin

Jikh kocht 7,5 BTC en 120 Ether. In bovenstaande video was zijn portfolio $192.000 waard. De koers van bitcoin daalde recentelijk een aantal procenten na een grote run omhoog. Hij staat nog altijd in de plus, de prijs staat hoger dan zijn aankoopprijs.

De influencer gebruikt de Amerikaanse beurs Gemini voor zijn bitcoin avontuurtje. Het lijkt erop dat hij het aspect van eigen bank spelen van bitcoin niet echt interessant vindt. Hij heeft zijn investeringen bij Gemini en BlockFi staan.

BlockFi is een leenplatform voor cryptocurrency's. Je neemt een risico, maar kunt tot 8,6% aan rente verdienen per jaar.

Populair onderwerp

Bitcoin is na de recente prijsstijgingen en door het sentiment in de wereld weer een populair onderwerp van gesprek. Ben je (semi) bekend en ben je opzoek naar wat aandacht online? Dan is tweeten of praten over BTC een goede optie.

Recentelijk kocht Game of Thrones ster Maisie Williams bitcoin. De actrice besloot Twitter om advies te vragen en meldde niet veel later dat ze bitcoin heeft gekocht.

Mocht Williams je niets zeggen, dan is er ook nog rapper Logic. Hij stak, onder druk van zijn manager, $6 miljoen in bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsYoutube

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...