Zakenbank State Street overweegt deelname aan Bitcoin handelsplatform

Zakenbank State Street is de op één na oudste bank in de Verenigde Staten, heeft $3,1 biljoen aan investeringen in beheer en overweegt nu haar deelname aan bitcoin handelsplatform. De vraag vanuit rijke klanten van zakenbanken over de hele wereld om in bitcoin te investeren neemt toe.

State Street onderzoekt de mogelijkheden om hiervan te profiteren en overweegt deel te nemen aan een bitcoin handelsplatform voor banken. Wat de zakenbank de infrastructuur zou biedt om klanten in bitcoin te laten beleggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Platform met focus op institutionele belegger

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat Currenex, de technologie tak van State Street, met het in Londen gevestigde Pure Digital onderzoek doet naar de mogelijkheden van een bitcoin handelsplatform voor institutionele beleggers. In eerste instantie leek het een zekerheid, maar inmiddels is duidelijk geworden dat het project nog in de onderzoeksfase zit.

De twee bedrijven geven aan plannen te maken om in de toekomst een platform voor het verhandelen van digitale valuta te bouwen. “Currenex is enthousiast om onze ervaring in de traditionele valutamarkten te combineren met de technologische kennis van Pure Digital in dit gave project,” aldus David Newns van State Street.

Als alles volgens plan verloopt en doorgaat moet het platform in de zomer van 2021 beschikbaar zijn en het is de bedoeling dat ook State Street op het platform gaat handelen. “State Street evalueert de mogelijkheden om het platform te gebruiken, maar niets is nog zeker,” zo liet Newns in een statement weten.

Bull run gedreven door instituties

Het grote verschil tussen de huidige bull run en die van 2017 is dat het er alle schijn van heeft dat deze wordt gedreven door institutionele beleggers. Grote banken als BNY Mellon, Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben hun plannen om de industrie te veroveren al kenbaar gemaakt. Nu komt State Street daar dus ook voorzichtig bij.

“De wereld voor digitale valuta moet nog opgroeien en volwassen worden,” aldus Campbell Adams, de founder van Pure Digital. De technische infrastructuur rondom bitcoin is nog niet afdoende om de meeste institutionele partijen de mogelijkheid te geven om überhaupt in bitcoin te investeren.

Pure Digitale is voornemens om die infrastructuur in samenwerking met meerdere grote banken te bouwen. State Street moet één van die banken worden. Maar volgens Lauren Kiley, de CEO van Pure Digitale, zijn er al meerdere banken die getekend hebben en meedoen aan het project en zitten er nog enkele grote in de pijplijn om te tekenen.

Lees meer over:
institutionele beleggers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....