JPMorgan zet prijstarget voor Bitcoin op $130.000

De Amerikaanse bank JPMorgan is al enige tijd positief over bitcoin (BTC). De bank voorziet een bitcoin prijs van $130.000. Het grootste slachtoffer van de groeiende interesse? Dat is volgens de analisten goud.

Dat meldt Business Insider.

JPMorgan wijst naar de dalende volatiliteit van de munt als extra pluspunt voor institutionele partijen. De koers hikt op het moment van schrijven tegen de grens van $60.000. De koers is nog steeds bijzonder volatiel, maar dit neemt wel af. En dat is goed nieuws voor traditionele partijen die liever niet in een speculatieve asset investeren die in een week 30% lager staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin vs goud

JPMorgan voorziet een bitcoin prijs van $130.000 als het de goudmarkt verder op slokt. Het gaat hier dan specifiek om de private investeerders in goud. De bitcoinmarkt is momenteel zo’n 9,8% van de totale goudmarkt.

In een recent rapport keek de bank nog een stapje verder. Als bitcoin de gehele markt van goud als speculatieve asset overneemt dan praten we over een prijs van ruim boven de $540.000 per BTC. Dat is geen hard prijsdoel voor de bank, maar een simpele rekensom, de huidige goudmarkt gedeeld door het maximaal aantal bitcoin van 21 miljoen.

JPMorgan

JPMorgan gebruikte in hun rapport drie maatstaven om BTC mee te waarderen. Een daarvan is goud, de andere twee waren:

  1. De wet van Metcalfe. De waarde van bitcoin kun je ontlenen uit het aantal gebruikers. Dan zou de reële waarde momenteel rond $21.667 per BTC liggen volgens analisten van de bank.
  2. Een vergelijking met al het geld in de wereld. Als het netwerk van bitcoin net zoveel waard wordt als al het geld op dit moment in de wereld dan moet je denken aan een prijs rond $1,9 miljoen.

Kortom: als bitcoin zijn belofte inlost dan staan we pas aan het begin. Met grote banken, techbedrijven en miljoenen particuliere investeerders onstaat er iets moois. Waar dit eindigt weet niemand, maar de wereld lijkt wakker.

Lees meer over:
bankgoudJPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...