Binance stopt opnieuw met opnames van Britse ponden

Binance heeft opnieuw de opnames met de Britse pond stopgezet. Het handelsplatform kan niet meer rekenen op de diensten van Faster Payments. Dat meldt Financial News.

Deze stap kwam kort na waarschuwingen vanuit de Britse financiële waakhond. De Financial Conduct Authority zei dat Binance geen gereguleerde diensten mag aanbieden in het Verenigd Koninkrijk. Binance was echter volledig toegankelijk voor de meeste Britten, tot voor kort.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder maakte het Britse Clear Junction bekend niet meer met de grote cryptobeurs samenwerken te willen werken.

Toegangswegen worden minder

Dit nieuws is het meest recente in een reeks van slechte berichten voor Binance. De populaire cryptobeurs ligt onder vuur, Op allerlei niveau’s worden vraagtekens gezet bij de handelswijze van de organisatie.

Eerder dit jaar werden betalingen met de Britse pond al tijdelijk stopgezet. Kort daarna werden de diensten weer hervat. In Nederland is het ook niet meer mogelijk om met iDEAL geld te storten bij Binance. Ook normale SEPA-transacties komen er momenteel niet door.

Hoe lang dit gaat duren is niet bekend. De geldstromen via bijvoorbeeld bitcoin werken nog wel naar behoren tot op heden.

Binance heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen.

Problemen

Wereldwijd wordt er hard aan de stoelpoten van Binance gezaagd. Binance ontving een waarschuwing in Japan, maar ook bijvoorbeeld op de Kaaimaneilanden lijkt de maat vol.

Nu zien we in Nederland en ook het Verenigd Koninkrijk in de praktijk problemen ontstaan voor klanten. Volgens directeur Changpeng Zhao (CZ) zet het bedrijf vol in op compliance. De vraag is echter of het bij mooie woorden blijft of dat Binance het toch voor elkaar weet te boksen om binnen wettelijke kaders te vallen.

De vraag is hoe veel macht regelgevers hebben op een (tot nu toe) ongrijpbaar bedrijf als Binance. In veel landen is het wettelijk kader voor cryptobeurzen langzaam maar zeker duidelijk aan het worden.

Daar aan voldoen is vaak geen pretje voor zowel klanten als het bedrijf zelf. Beurzen die tot op heden niet of nauwelijks rekening hebben gehouden met de regels in landen waar ze diensten aanbieden krijgen het steeds lastiger.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...