30% van Amerikanen in steekproef wil Bitcoin als legaal betaalmiddel

37% van de inwoners van Texas en Wisconsin zien graag dat cryptocurrency’s worden gelegaliseerd als betaalmiddel in hun eigen staat, zo blijkt uit een steekproef.

Bitcoin legaliseren

Het onderzoek is uitgevoerd door een opiniepeilingsbureau uit Londen, genaamd Redfield & Wilton Strategies. Ze ondervroegen meer dan 9.700 stemgerechtigde burgers in 10 Amerikaanse staten. En dan met name om hun mening over Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een onderzoek zou ongeveer één derde van de inwoners van twee eerder genoemde swingstates (Texas en Wisconsin) graag zien dat lokale autoriteiten cryptocurrency’s legaliseren als betaaloptie. Andere staten waarin het onderzoek werd gedaan zijn Californië, Florida, Arizona, Georgia, North Carolina, Ohio, Pennsylvania en Virginia.

Op de vraag of ze willen dat hun lokale autoriteiten digitale activa voor betalingen legaliseren, antwoordde bijna één derde van álle ondervraagden “ja”. De inwoners van Arizona zijn het meest sceptisch, met ‘slechts’ 28% van hen die hier wel oren naar heeft.

Anderzijds zijn de inwoners van Texas en Wisconsin het meest postief, met 37% van hen die wel achter dit idee staan. Texas heeft zich de laatste jaren ontpopt als Bitcoin-hub, door met name de mining industrie die er is neergevlogen.

Wat betreft belastingen over Bitcoin is Texas ook het meest progressief. Maar liefst 42% van hen vindt dat het belastingvrij moet zijn, net zoals dat al het geval is in Wyoming. Ook op deze vraag was de animo in Arizona het laagst: 25%.

De meeste staten in dit onderzoek zijn zogenoemde swing states. Historisch gezien zijn dit staten waar het stemgedrag tijdens eerdere verkiezingen in deze eeuw wisselden tussen de democratische of republikeinse standpunten.

Gebrek aan kennis

Hoewel een aanzienlijk deel van de Amerikaanse samenleving cryptocurrency’s als een legaal betaalmiddel zou willen zien, is er nog wel veel educatie nodig.

Volgens de resultaten heeft de meerderheid van de kiezers alleen gehoord of gelezen over bitcoin. Meer dan 60% van hen heeft geen idee van het bestaan van altcoins. Zelfs onder degenen die bekend zijn met het ‘digitale cryptobezit’, zei 50% er maar “een klein beetje” van te weten. Minder dan 25% vind zichzelf goed geïnformeerd over het onderwerp.

Op de vraag “Had je vóór de steekproef al eens gehoord van cryptocurrency’s?” antwoorde 14% van de inwoners van Georgia met “nee”. De naamsbekendheid was het hoogst in Florida, waar slechts 8% van de lokale bevolking vanwege de enquête bekend raakte met het digitale goud.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!