Zonnepark in El Salvador van $200 miljoen wordt tevens thuishaven voor bitcoin mining farm

Zonnepark in El Salvador van $200 miljoen wordt tevens thuishaven voor bitcoin mining farm

De ambassadeur van El Salvador in de Verenigde Staten, Milena Mayorga, vertelt dat er $200 miljoen wordt geïnvesteerd in een zonnepark waar men ook bitcoin gaat minen.

Nog meer mining in El Salvador

Het geld komt uit de koker van een Zwitsers consortium, onder leiding van een Salvadoraan. Er is een toezegging gedaan van het miljoenenbedrag. Enerzijds om het nationale elektriciteitsnet een boost te geven, maar ook zeker om te starten met bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mayorga bevestigt het nieuws over het pilotprogramma ook op Twitter:

De ambtenaar deelt daarnaast dat het gaat om Josué López, een jonge Salvadoraan die in Zwitserland woont. Hij beheert een fonds van verschillende consortia.

De ambassadeur deelt dat de eerste steen van het project vandaag (dinsdag, red.) zal worden gelegd in Nueva Concepción. Dat is een stad in het departement Chalatenango, in het noorden van het Centraal-Amerikaanse land.

"Het zal ongeveer acht maanden duren voordat we de zonnepanelen daadwerkelijk zullen werken."

Investering bitcoiners

Naar verluidt zijn bitcoiners Max Kaiser en Stacy Herbert ook betrokken bij het project. Ze tweeten er zelf ook over, en zijn op de foto's bij de berichtgeving ook terug te zien. Met hun fonds El Zonte Capital investeren ze zelf ook in het proof of concept.

Het zou ook gaan om het eerste mining project die in El Salvador vanuit de private sector de markt gaat betreden. Er zouden enkele miljoenen van het totaalbedrag van $200 miljoen naar de bitcoin ASIC mining rigs gaan.

El Salvador stond initieel bekend om de plannen van de overheid om aardwarmte te gebruiken voor bitcoin mining. President Bukele deelde al eens screenshots van de eerste beetjes bitcoin die daarmee zijn verdiend. Ook zouden deze miners door Samson Mow zijn verbonden met een bitcoinsatelliet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties