Miners op vulkaan verbonden met bitcoinsatelliet

Samson Mow had een bijzondere dag in El Salvador. De CSO van BlockStream heeft een datacentrum op een vulkaan verbonden met een bitcoinsatelliet.

El Salvador kondigde eerder dit jaar aan dat ze gebruik gingen maken van hun vulkanen om bitcoin te minen. Vulkanen zijn logischerwijs een grote bron van energie en met de juiste hardware kun je dit omzetten naar elektriciteit voor bitcoin miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is al enige tijd niet meer alleen op de aarde beschikbaar. Bitcoinbedrijf Blockstream lanceerde in 2017 een service waardoor je de bitcoin blockchain kunt bereiken via een satelliet in de ruimte. Je kunt hiermee transacties streamen met behulp van de satelliet, zo kun je weer synchroniseren met het netwerk.

In de praktijk betekent dit dat als het datacentrum geen internetverbinding heeft, het nog steeds de juiste gegevens kan ontvangen via een satelliet.

=https://twitter.com/Excellion/status/1461260747573452803" data-service="twitter">

Eerder deelde president Nayib Bukele verschillende beelden van de plek waar de bitcoin miners hun werk moeten doen. Het gaat om een datacentrum dat naar verluidt al bestond voordat het land iets met bitcoin ging doen.

=https://twitter.com/nayibbukele/status/1442949756993490945" data-service="twitter">
Also read

Documentaire: Bitcoin in El Salvador

 

El Salvador koopt 420 bitcoin (BTC)

 

Bitcoin werpt haar vruchten af: El Salvador bouwt 20 scholen met gemaakte winst

 

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...