Bukele vol vertrouwen: slapende vulkaan kan Bitcoin City van energie voorzien

Bukele vol vertrouwen: slapende vulkaan kan Bitcoin City van energie voorzien

De president van El Salvador, Nayib Bukele, denkt dat er genoeg geothermische energie aan te boren is om het project Bitcoin City van elektriciteit te voorzien. Een centrale bij de slapende vulkaan Conchagua alleen al zou genoeg moeten zijn voor de nieuwe stad, stelt hij. De president is er 90% zeker van.

Staatsbedrijf LaGeo

Op de presidentiële website van El Salvador is eergisteren een verklaring gepubliceerd, waarin wordt bevestigd dat er “voldoende capaciteit is om Bitcoin City te ondersteunen met geothermische energie.” Het staatsbedrijf LaGeo heeft twee elektriciteitscentrales die draaien op aardwarmte en heeft opdracht gekregen om meer putten te slaan om stoom naar boven te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De stoom wordt gebruikt om een turbine aan te drijven. De turbine wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken en het afgekoelde water gaat weer terug de bodem in.

Conchaguavulkaan

Een van de plekken waar geboord wordt, bevindt zich in de nabijheid van de vulkaan Conchagua. Die wordt beschouwd als een slapende vulkaan, omdat er geen uitbarstingen bekend zijn.

“Maar, hoe zit het met de ‘inactieve’ Conchaguavulkaan?” twitterde Bukele, “We hebben een kans van 90% kans dat we tenminste een 42MW bron vinden.

Genoeg om heel #Bitcoin City van elektriciteit te voorzien. En als de stad veel meer groeit dan verwacht (goed probleem) dan kunnen we de 95MW-centrale gebruiken voor de initiële stroomvoorziening.”

Als er een surplus aan energie is, zal dat gebruikt worden om bitcoin te minen om toe te voegen aan de stack die El Salvador al heeft. Sinds de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel, slaat het land geregeld bitcoin in na een dip.

Een strategie die de afgelopen maanden ruim de gelegenheid bood om de voorraad aan te vullen. El Salvador heeft nu 1.391 btc.

De uitvoering van het ambitieuze plan om Bitcoin City te bouwen lijkt langzaam gestalte te krijgen. Vorige week zijn 20 wetsvoorstellen naar het Congres gestuurd om de ​​wettelijke basis op orde te krijgen die relevant zijn voor de uitgifte van zogenaamde bitcoinobligaties.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin mining El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties