Zoon van gold bug Peter Schiff ruilt alles in voor Bitcoin (BTC)

340 totale weergaven

De bekende goudfanaat Peter Schiff noemt zijn zoon gehersenspoeld nadat hij zijn volledige portfolio in Bitcoin heeft omgezet. Spencer Schiff, de zoon van welbekende Bitcoin hater en goud belegger Peter Schiff heeft zijn laatste zilver aandelen verkocht voor Bitcoin.

Zoon Peter Schiff gaat 100% in Bitcoin

Dit laat Peter weten via een tweet: “Mijn zoon is tijdens de drop naar $50.000 all in gegaan op Bitcoin. 100% van zijn portfolio zit nu in Bitcoin. Als mijn zoon al zo gehersenspoeld is, stel je voor hoe kwetsbaar de jongere generatie is. Hij gaat oneindig hodlen of zijn belegging duikelt naar nul dollar.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweet deed het goed in de Bitcoin community, veel mensen laten weten dat ze er vertrouwen in hebben dat deze keuze zijn zoon rijker zal maken dan zijn vader. “Op z’n minst is er nu iemand in je familie die geld gaat maken dit jaar", twittert Anthony Pompliano als antwoord.

Peter reageert op zijn beurt daar weer op dat hij zijn zoon moet onterven, omdat anders zijn zuurverdiende geld op zal gaan in nog meer Bitcoin. Ook laat hij weten dat zijn eigen portfolio niet helemaal uit goud bestaat, hij zou ook nog veel gewone aandelen bezitten.

Ondanks de kritiek van Peter op zijn zoon om all in te gaan, lijkt het erop dat hij er mee begon. In 2020 tweette hij namelijk over het kado doen van Bitcoin aan zijn zoon. Toch raadde hij het verder investeren ervan extreem af.

Dit doet Schiff al langere tijd maar zonder enig succes. Zo laat hij al vanaf 2013, toen een Bitcoin nog onder de 800 dollar te verkrijgen was, dat het niks zal worden. Hier zie je een lijst van (pijnlijke) tweets van Peter.

Ontkenningsfase

In 2019 tweette Schiff dat Bitcoin nooit $50.000 dollar waard zal zijn. Toen dit in Februari van dit jaar wel gebeurde gaf hij toe dat een run naar $100.000 mogelijk zou zijn. Toch houdt hij zijn poot en kijk op Bitcoin stijf. Volgens de goud liefhebber heeft Bitcoin geen waarde.

Lees meer over:
goudmarkt