Zorgen over levensvatbaarheid van Ethereum ETFs: ETH ETFs lopen achter op verwachte ratio’s

1457 totale weergaven
ethereum koers ether etf

Er zijn zorgen geuit over de levensvatbaarheid van Ethereum ETFs op de markt, aangezien ze sinds de lancering achterlopen op de verwachte ratio’s.

Zorgen over ETH ETFs

Als er rekening gehouden wordt met de marktkapitalisatie van Ethereum en de handelsvolumes op gecentraliseerde exchanges, het volume van Ethereum ETFs niet alleen ver achterblijft bij de verwachte ratio’s, maar ook in verhouding met de Bitcoin ETFs. Dit blijkt uit een recent rapport van Galaxy Research dat ze op X (Twitter) hebben gepubliceerd:

https://x.com/glxyresearch/status/1828490424954298574

Daarbij lieten ze weten:

“Sinds de lancering handelen de Ethereum ETF’s aanzienlijk minder in volume dan de Bitcoin ETF’s, ruim onder de ETH/BTC CEX volume- en marktkapitalisatieverhoudingen. Dit is het resultaat van verschillende factoren, waarvan niet de minste het feit is dat de belangrijkste handelsdesks nog geen marge bieden op de ETH ETF’s.”

Moeite met interesse wekken

De ETH ETFs hebben wat betreft volume altijd moeite gehad om vergelijkbare interesse te wekken als BTC ETFs. Deze dynamiek benadrukt scherpe verschillen in handelsvolume tussen ETFs en meer algemene marktfactoren, zoals het percentage van Ethereum in de marktkapitalisatie van Bitcoin en volumes op gecentraliseerde exchanges.

Feitelijk gezien presteren de ETH ETFs enorm ondermaats. De slechte prestaties worden veroorzaakt door verschillende factoren. Eén van de belangrijkste factoren is dat ETH ETFs niet beschikbaar zijn voor margehandel. Dit vermindert de aantrekkingskracht voor institutionele handelaars en beleggers aanzienlijk. 

Deze ongelijkheid wordt nog verder verergerd door het gebrek aan hefboomhandelen op ETH ETFs, wat waarschijnlijk veel potentiële handelaars heeft ontmoedigd om gebruik te maken van ETH ETFs. 

Zijn ETH ETFs levensvatbaar?

Het is logisch dat dergelijke uitkomsten van onderzoeken zorgen opdoen over de levensvatbaarheid van ETH ETFs. Galaxy Digital heeft ook gekeken naar een mogelijke oplossing voor deze problemen:

https://x.com/glxyresearch/status/1828490428561203415

Hierbij lieten ze weten:

“Om een ​​aantal van deze factoren onder controle te houden, zoals het gebrek aan beschikbare marges, kunnen we de eerste 25 dagen van elke reeks producten vergelijken. De verhouding tussen het Ethereum ETF-volume en het Bitcoin ETF-volume in de eerste 25 dagen is blijven dalen.”

Lees meer over:
ETH ETFs

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...