Zuid-Afrika komt met nieuwe regels rondom bitcoin in 2022

De Zuid-Afrikaanse waakhond voor financiële markten komt in 2022 met regels rondom bitcoin en cryptocurrency’s.

Wereldwijd proberen overheden bitcoin en met name de industrie daar omheen te reguleren. Bitcoin is een nieuw fenomeen dat vaak niet past in (oude) wettelijke kaders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zuid-Afrika

Volgens Bloomberg wil de Financial Sector Conduct Authority (FCSA) een reeks aan regels en richtlijnen in het leven roepen om ‘investeerders te beschermen’. De reden volgens de FCSA? Toenemende criminaliteit in de sector.

In het artikel van Bloomberg gaat het in Zuid-Afrika om miljarden dollars die zijn gestolen van slachtoffers. Het gaat hier niet om mensen die simpelweg bitcoin kopen bij een beurs, broker of andere handelaar. Het gaat om piramidespelen en andere oplichtingspraktijken.

Naar verluidt zit er zelfs een verhaal tussen van twee broers die middels oplichting maar liefst $3,6 miljard (!!) aan bitcoin stalen van investeerders. Naast dit soort voorbeelden wordt er ook gewezen naar de stabiliteit van digitale valuta in combinatie met de financiële markten van Zuid-Afrika.

Volgens Unathi Kamlana, een van de topambtenaren bij de FCSA, moeten de nieuwe regels zorgen voor richtlijnen voor toezicht op het traden van bitcoin. Er moet simpelweg een heel systeem worden opgetuigd om de geldstromen in de gaten te kunnen houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Afrika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...