Zuid-Korea wil FTX-achtig scenario voorkomen, start onderzoek naar altcoins van beurzen

De Financial Intelligence Unit van Zuid-Korea (KoFIU) gaat onderzoek doen naar tokens die door beurzen zijn uitgegeven.

FTX-achtige beurzen

Het is een reactie op het de ondergang van de FTX Token (FTT) en daarmee het begin van de liquiditeitscrisis van de cryptobeurs. Het eerste dominosteetje dat viel was FTT, waarna de beurs uiteindelijk compleet instortte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal toen duidelijk werd dat FTX wel heel erg veel blootstelling had aan haar eigen token. Het resulteerde in een FTT-dump door Binance, vervolgens een bankrun en later een faillissement.

De Zuid-Koreaanse wet die betrekking heeft op rapportages en het gebruik van gespecificeerde financiële informatie (Act on Reporting and Use of Specified Financial Information) bevat regels voor de verkoop van virtuele activa die door beurzen of andere bedrijven zijn uitgegeven.

Voorkomen van FTX-scenario

KoFIU bevestigt dat ze in kaart willen brengen of cryptobeurzen in het land soortgelijke constructies als FTX hebben. Ze bevestigen dat geen van de vijf volledig gelicentieerde fiat-to-crypto-exchanges in Zuid-Korea een eigen token heeft. Ze moeten nog onderzoek doen naar de resterende 31 beurzen in het land.

In de hele wereld zijn er tal van beurzen met eigen-token-constructies. Onder andere KuCoin, Huobi en Crypto.com staan in de schijnwerpers – vanwege hun KCS, HT en CRO.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea