Zuid-Korea pakt 33 personen op die $1,48 miljard aan illegale transacties verstuurden

900 totale weergaven

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben 33 personen opgepakt. Ze worden verdacht van illegale transacties naar het buitenland met digitale valuta. Het schijnt te gaan om een bedrag ter waarde van $1,48 miljard.

Zuid-Koreaanse inval

De douane van Seoul is een onderzoek gestart naar 33 mensen die betrokken zijn bij illegale ‘overzeese transacties met cryptovaluta ter waarde van 1,69 biljoen won’. Dat meldt The Korea Times op haar website.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt hebben 15 van deze verdachten al een boete gekregen. 14 van hen zijn aangeklaagd en worden waarschijnlijk vervolgd, en vier personen zitten nog in het proces van een vervolgonderzoek.

De Koreaanse krant meldt dat het ging om witwassen via digitale valuta en ook frauduleuze prakijken. Het onderzoek categoriseerde $707,5 miljoen als ‘illegale valutawissel’. Hierbij betaalden ze een derde partij om geld over te maken dat afkomstig was van een handelsplatform.

De aanklager beweert ook dat de verdachten nog eens $683,9 miljoen gebruikten om hun buitenlandse overboekingen (remittances, red.) te vervalsen, terwijl ze in het buitenland digitale activa kochten. Tot slot besteedden ze de resterende $83,1 miljoen aan opnames uit het buitenland met creditcards.

Trucjes met geld

Ook bleek dat één van de 33 verdachten de eigenaar was van een ‘foreign exchange company’ in Zuid-Korea. Naar verluidt is er via dit deviezenbedrijf 17.000 transacties een bedrag van ruim $260 miljoen overgemaakt naar een buitenlandse klant die de wet wilde omzeilen.

In totaal maakte hij meer dan $4,4 miljoen winst met deze illegale actie. Hij is met zijn drie metgezellen opgepakt.

Korea zet de laatste maanden alles rondom cryptovaluta op scherp. Zo mogen werknemers van de beurs Bithumb niet meer zélf op hun platform handelen, om insider trading te voorkomen. Eerder openden de autoriteiten van het Aziatische land ook al de jacht op illegale transacties naar het buitenland.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad